GÜNDEM

ASFALTSIZ YOL, AĞAÇLARI KURUTTU

TP nin Beşiri İlçesine bağlı Silivanka Bölgesinden petrol sahalarına bağlanan stabilize yolda, araçların çıkardığı dumandan etkilenen ağaçlar, kurumaya yüz tuttu.

ASFALTSIZ YOL, AĞAÇLARI KURUTTU
29-06-2017 20:28
Google News

KALİTELİ PETROL FIŞKIRIYOR AMA YOL ASFALTSIZ

Beşiri’ye bağlı Bahçeli Köyünde, 30 dönümlük alana büyük emeklerle onlarca çeşit meyve ağacı dikip büyüten Ümit Tarhan, bahçe kenarından geçen şose yol yüzünden ağaçların kuruduğunu iddia etti. Kaliteli petrolün fışkırdığı pompa ve aktarım istasyonları ile bağlantının sağlandığı bölgede yolların asfaltsız olmasının büyük bir ayıp olduğunu belirten Tarhan “Onlarca ağacımız, yoldan geçen araçların çıkardığı toz yüzünden kurudu. Uzmanları çağırıp, ağaçlardaki hastalığı araştırdık. Araçların çıkardığı toz, yapraklara konuyor, bitkiler için zararlı böcekler de toz tabakasına yumurtalarını bırakıyor ve üreyen böceklerse ağaçların kurumasına yol açıyor, tespiti yapıldı. Bu yolun bir an önce asfaltlanması gerekiyor” dedi.

“ASFALTSIZ YOLDAN ÇIKAN TOZ, VERİMİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Toz ve duman nedeni ile bahçelerinde rahat çalışmadıklarını da söyleyen Tarhan “Asfaltsız yol bahçedeki ağaçların gelişim ve meyve verme oranını da etkiliyor” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?