EKONOMİ

Asgari ücret görüşmeleri başlıyor: İşte masadaki rakamlar...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeni yılda geçerli olacak asgari ücret görüşmeleri için ilk toplantıyı yarın gerçekleştirecek.

Asgari ücret görüşmeleri başlıyor: İşte masadaki rakamlar...
10-12-2023 13:14
10-12-2023 13:16
BATMAN
Google News

2023 yılının sonuna yaklaşılırken, önemli gündem maddelerinden biri de asgari ücret zammı. Yaklaşık 7 milyon kişiyi ilgilendiren zam için, beklenen gün geldi. Yeni ücretin belirlenmesi için yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı 11 Aralık Pazartesi günü gerçekleşecek. Komisyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda toplanacak. Aralık ayı boyunca devam edecek olan görüşmelerde, enflasyon, genel ücretler seviyesi göz önünde bulundurulacak.

TEK ZAM OLACAK

Temmuz ayında yapılan ara zamda yüzde 34 artış yapılarak ücret net 11 bin 402 TL olarak belirlendi. Kulis bilgilerine göre asgari ücret zammında alt sınır yüzde 40 seviyelerinde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Vedat Işıkhan’ın açıklamalarına göre 2024’te tek zam yapılacak. Belirlenecek ücrette yüzde 40’lık orana refah payının de eklenmesi bekleniyor.

PARTİLERDEN GELEN ÖNERİLER

Öte yandan siyasi partiler de asgari ücret için önerilerini tek tek açıklıyor. Buna göre; İyi Parti'nin asgari ücret için önerisi 17 bin TL. Yılda 2 kez zamdan yana olan Meral Akşener, bu ücretin temmuz ayında ise 20 bin 500 TL'ye çıkarılması gerektiğini belirtti. CHP'nin önerisi 22 bin TL. HEDEP 25 bin. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun önerisi 17 bin lira. DİSK'in beklentisi ise 30 bin lira. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete