SAĞLIK

AŞI OL BATMAN

Temmuz Ayı başında kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte halk arasında yaygınlaşan rehavet, korkunç tablonun yeniden ortaya çıkmasına neden oldu.

AŞI OL BATMAN
25-07-2021 21:28
BATMAN
Google News

Maske ve mesafe tedbirinin adeta unutulduğu Batman’da aşılama oranı da istenen düzede olmayınca vakalar yeniden yükselişe geçiyor.

SPEKÜLASYONLARA KANMAYIN, AŞINIZI YAPTIRIN

Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde aşıya karşı oluşan önyargı, aşılama oranında istenen düzeye ulaşılmasını önlüyor. Bilim İnsanları ve uzmanlar ise koronavirüs salgınına karşı tek silahın aşı olduğunu tekrar edip duruyor. Tüm bilimsel açıklamalara rağmen Batmanlı Vatandaşların büyük çoğunluğu, aşı olmaya yanaşmıyor. Vakaların artmaya devam etmesi halinde kısıtlama ve yasakların yeniden geleceği ihtimali, esnafı ise kara kara düşündürüyor. Batmanlı Hemşerilerimizin, kendilerine en yakın sağlık kuruluşuna giderek aşı olması, koronavirüsle mücadelemizin başarı oranını yükseltecektir. Siz değerli okurlarımızı da aşı olmaya davet ediyoruz.

BATMAN’DA VAKALAR YÜKSELİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10-16 Temmuz arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Bakan Koca’nın açıkladığı verilere göre, tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da vakalar artıyor. Açıklanan haftalık verilere göre Batman’da vakalar haftalık 55,38’e yükseldi. Komşu il Siirt de vakaların en fazla yükseldiği il oldu. Vakaların kontrol altına alınabilmesi için tüm vatandaşlara ‘aşı ol’ çağrısı yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete