HALKIN SESİ

AŞI OLACAK MISINIZ?

Bu hafta Sonsöz Sende sayfamızda, vatandaşlarımıza bu soruyu yönelttik; Aşı olacak mısınız? İşte yanıtlar.

AŞI OLACAK MISINIZ?
30-12-2020 17:47
Google News

 

Koronavirüs salgını, halen tüm dünyada can almaya devam ediyor.
Rakamlar korkunç boyutlara ulaştı.
Aşı alışverişleri başladı.
Türkiye’de de aşı süreci konuşuluyor artık.
Ancak virüsün halen tam olarak tanımaması nedeniyle, aşı konusunda soru işaretleir var akıllarda.
Aşı olmak isteyen de var,
Aşılara karşı önyargılı olan da.
Bu hafta Sonsöz Sende sayfamızda, vatandaşlarımıza bu soruyu yönelttik;
Aşı olacak mısınız?

İşte yanıtlar.

RAHMİ TURAN (ESNAF)
Ben şuan aşı olmayı düşünmüyorum. Aşı konusunda güven verilmiyor. İnsanları etkilemeleri, ikna etmeleri lazım ama öyle bir şey yok. İnsana yan etkileri olabilir. Virüs Çin'de çıktı ama aşısını satıyor. Özellikle politikacıların yani siyasilerimizin aşı olduğunu görürsek biz vatandaşlar da belki biraz ikna oluruz.

Erdoğan YILDIRIM (GIDA MÜHENDİSİ)
Evet, aşı olacağım ama ilk etapta bekleyeceğim. Zorunlu kalmadıkça aşı olmayı düşünmüyorum. Alman aşısının kısa zamanda temin etmesini parasıyla aşı olmak isteyen bu imkânında erişimini istiyoruz. Kamuoyunda oluşturulan Çin aşısının algısı aslında çok doğru bir yaklaşım değil ancak yine de insanlar tarafından Çin aşısına sıcak oluşturulmuyor.

MİRHAN AKER (PAPATYA KOSTÜM EVİ)
Kesinlikle aşı yapılacaksa olurum. Bilim insanlarının onayladığı her aşıyı gönül rahatlığıyla yaptırırım. sonuçta kendimiz için olmasa bile sevdiklerimizin sağlığı için bu virüsten korunmamız gerekiyor. aşı da mutlaka virüsün öldürücü etkisini kıracaktır diye düşünüyorum.

İHSAN ŞANLI (ÖĞRENCİ)
Aşı hakkında hiçbir şey düşünmüyorum. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca televizyon çıkıp da herkesin gözü önünde o aşıyı olursa yan etkisini göstermiyorsa ben de o aşıyı yaptıracağım. İnsan, gözle görmediği, tam olarak bilmediği bir şeye karşı önyargılı oluyor. Virüsü tanımıyoruz. Virüsün neyden kaynaklandığını bilmiyoruz. Bu yüzden aşı konusu şüphe yaratıyor bende.

MAHMUT ASLAN (ESNAF)
Ben aşı olmayı düşünmüyorum. Yani eğer bir yan etkisi yoksa eğer aşıyı yaptırırım. Ama şunu diyebilirim ki kronik hastalığı olanlar yaptırmasın ben gayet turp gibi olduğum için ben o aşıyı yaptıracağım. Tabi eğer ücretsiz ise yaptırırım sıkıntı yok.

EMRULLAH TAŞ (ESNAF) 
Allah bize bu hastalıkla ders vermeye çalışıyor. Kötü yoldan dönen var mı? İnsanlar ne yaptığını bilmez hale gelmişti. İnşallah koronadan ders alırlar. Ama hiç sanmıyorum çünkü hala değişen bir şey yok. Doktorlar aşıyı yaptırın diyorlar ama bakalım belki bizler de yaptırırız.

SELİM ÖZGÜN (ESNAF)
Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Kovid–19 bizim hayatımızı fazlasıyla değiştirdi. Bu hastalığı bitirecek tek umudumuz aşıdır. Ve aşının ne kadar güvenilir olduğunda bilemiyoruz. Ama şahsen aşı başlarsa kendime yaptırırım.

NECMETTİN ÇELİK (ESNAF)
Kovid–19 hayatımızı alt üst etti. Ve ben bir esnaf olarak çok mağdur oldum. Bir an önce insanlara aşıları vurup normal hayatımıza dönmek istiyoruz. Ama emin olun ki eski hayatımızı geri getirmeyiz.

AZAD ÜNGÖR (ESNAF)
Merhaba arkadaşlar. Eyer biri bana koronavirüs diye bir hastalık gelecek. Ve herkes evine kapanacak deselerdi. Cidden inanmazdım. Ama bir olay iyi anlamak için yaşamak lazım. Aşının güvenilir derecesini bilmediğimiz için kendime korona aşısını yaptırmam.

ZEKİ KAŞ (ESNAF)
Öncelikle Kovid–19 aşısı bence herkes için yararlı olacak. Ama Kovid–19 olanlara yapmayacaklarmış. Sorun şu ki Kovid–19 olmayanlara öncelik veriyorlar. Tabi bu doğru bir şey ama emin olun daha önce olanlar şimdiki Kovid–19 olanlardan daha çok hasta.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete