HALKIN SESİ

AŞI OLACAK MISINIZ?

BATMAN'DA VATANDAŞLARA SORDUK, AŞI OLACAK MISINIZ?

AŞI OLACAK MISINIZ?
29-01-2021 14:11
Google News

 

POLAT ÇETİN (LOKANTA ESNAFI)
Koronavirüsü hepimiz geçirmiş olabiliriz. Fakat farkında olmayabiliriz. Ama ben geçirdiğimi sanmıyorum. Koronavirüs aşısı olmayacağım. Çünkü bir tür griptir. Herkesin başından geçebilecek bir griptir. Yani abartılacak bir şey de yok biyolojiktir. Bana göre sadece Allah tarafından gönderilmiş bir griptir. Gelip geçecek hepimiz abartıyoruz. Milletin arasında bir savaş gibi olmuş sadece.

YUSUF YALÇIN (ESNAF)
Ben koronavirüs geçirmedim. Aşı olmayacağım. Çünkü konu hakkında bilgim olmadığı için aşıyı pek güvenli görmüyorum. Koronavirüs bence Allah tarafından gönderilmiş Allah'tan geldik yine Allah'a gideceği.

VEYSEL ETE (ÖĞRENCİ)
Test olmadığım için koronavirüs geçirip geçirmediğimi bilmiyorum. Ama geçirmediğimi varsayıyorum. Aşı olmayı düşünmüyorum. Çünkü bilmediğim bir şeyin üzerimde uygulanması bence pek mantıklı değil. Koronavirüs bilimsel açıklamalara göre hayvanlardan geldiği söyleniyor ama yıllardır onlar tarafından yenilen bir hayvanın şimdi bir virüs yayması pek mantıklı gözükmüyor.

EKREM ÖZDEN (BERBER)
Daha önce korona geçiren bir hastamız olmadı. Bende geçirmedim. Elbette aşı olacağım. Çünkü milletimiz, memleketimiz için. Koronavirüs hakkında pek bir şey diyemem herkes bir şey diyor. Her şeyden de kaynaklanıyor olabilir. Korona karşımda olsaydı biran önce aramızdan çekilip gitsin derdim.

FARUK IŞIK (SERBEST MESLEK)
Ben koronavirüs geçirmedim. Test yapmadığım için geçirmişte olabilirim. Aşı hakkında pek bilgim yok ama olabilirim. Hepimiz aşı olursak en azından bu hastalık bir an önce biter. Korona neyden kaynaklanıyor. Kirli bir ortamda bulunmamız, Çin'in hayvanları sağlıksız bir şekilde yemesi diye düşünüyorum. Virüs karşımda olsa çok şey sorarım.

ADEM TUTAN (TERZİ)
Koronavirüsü normalde hissetmedim. Ama geçirmiş olabilirim. Eğer zorunlu bir şey yoksa aşı olmayı düşünmüyorum. Çünkü herhangi bir güvencesi olmadığı için korona bizim bilmediğimize göre yani bilim adamlarının konuştuğu şeye göre bir nevi insanları nüfusa müdahale etme projesi olabilir.

NİMETULLAH DURMAZ (TEKNİKERLER BİRLİĞİ BAŞKANI)
Korona virüs aşısı olmayı düşünüyorum. Korona karşımda olsaydı keşke gelmeseydin derdim. Çünkü bize ilet oldu. Toplumun huzurunu bozdu. Huzur bozmaya da kimsenin hakkı yok İşlerimize engel olmadı doğrusu bütün işlerimizi aynı eskisi gibi yaptık. Fakat toplum olarak çok büyük bir darbe aldık. Ekonomik krizlere sebep oldu. Yani sıkıntılara, ailelerin problemlerine özellikle geçim kaynaklarının azalmasına esnafların perişan olmasına neden oldu. İnsanların bir araya gelememesine, sosyalitenin bozulmasına, ikili ilişkilerin bozulmasına neden oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete