GÜNDEM

ASİT YAĞMURU İDDİASI UZMANLARI HAREKETE GEÇİRDİ

Güneydoğu illerine asit yağmuru yağacağı iddiaları, Çernobil Etkilerini Araştırma Ekibi Başkanı Prof. Dr. Uğur Çevik ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Ümit Işık’ı harekete geçirdi.

ASİT YAĞMURU İDDİASI UZMANLARI HAREKETE GEÇİRDİ
31-10-2016 18:10
Google News

Irak’ın Musul kentinde terör örgütü DAEŞ tarafından kükürt fabrikasının ateşe verilmesinin ardından birçok uzman Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illere asit yağmuru yağacağı iddiasında bulundu. Asit yağmuru iddiaları üzerine harekete geçen Çernobil Etkilerini Araştıran ekibin başında olan Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Çevik ve Batmanlı Jeoloji Yüksek Mühendisi Ümit Işık, toprak ve yüzey sularında incelemelerde bulundu.

BATMAN’DA SU VE TOPRAK İNCELENECEK

Batman kent merkezinde çeşitli noktalarda toprak ve su örneği alarak laboratuarlarda inceleme yapılacağını belirten Jeoloji Yüksek Mühendisi Ümit Işık, meteorolojik verileri de göz önünde bulundurarak farklı zamanlarda toprak ve yüzey sularından örnekler aldıklarını ve almaya devam edeceklerini söyledi. Belirli periyotlarla aynı noktalardan toprak ve su örnekleri alarak yurt içi ve yurt dışındaki bazı laboratuarlara incelenmek üzere göndereceklerini ifade etti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete