GÜNDEM

ASKERİ ARAÇ, MAYINA BASTI

1 polis şehit oldu 1 sivil yaşamını yitirdi

ASKERİ ARAÇ, MAYINA BASTI
30-09-2015 21:15
Google News

PKK’liler tarafından menfezin altına yerleştirilen bomba, polisin geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada 1 polis şehit olurken, 2 sivil vatandaş hayatını kaybetti. Olayda 5’i polis toplam 8 kişi yaralandı. 
Olay, Kozluk’a bağlı Samanyolu Köyü’nde meydana geldi. Menfeze döşenen bomba, Batman'a gelmek üzere yola çıkan zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada zırhlı polis aracı devrilirken, arkasında bulunan sivil kamyonet ise büyük hasar gördü. Zırhlı araçta bulunan 5 polis ile kamyonette bulunan sivil vatandaşlar yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan 112 acil servis ekipleri tarafından Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Özel harekât polislerinden Nedim Erbay ile Hamdullah Aydın ve ismi henüz öğrenilemeyen bir sivil vatandaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Samanyolu Köyü’nde meydana gelen patlamaya ilişkin yazılı açıklama yapan Batman Valiliği “Kozluk’ta patlayıcı yüklü olduğundan şüphelenilen bir araca müdahale ettikten sonra Batman’a dönen özel harekât ekipleri ile bomba imha uzmanlarından oluşan güvenlik güçlerinin geçişi sırasında bölücü terör örgütü tarafından menfeze yerleştirilen patlayıcının infilak ettirildiği belirtildi. Patlamada 1 polis memuru şehit olduğu ve 5 polis memuru yaralandı. Yaralı polis memurlarının hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Olay esnasında yoldan geçen bir kamyonet de patlama nedeniyle oluşan çukura düşerek kaza yapmıştır. Saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için geniş çaplı operasyonlara devam edilmektedir” denildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete