GÜNDEM

ASKERİ DARBENİN 41. YILI PROTESTO EDİLDİ

Emek ve Demokrasi Platformu, Batman 78'liler Girişimi ve HDP Batman İl Örgütü, Atatürk Parkı’nda düzenlediği basın açıklamasında, 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’nin 41. yılını protesto etti.

ASKERİ DARBENİN 41. YILI PROTESTO EDİLDİ
12-09-2021 18:37
Google News

“DARBELERE KARŞIYIZ”

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, kitleye seslenirken “Bir şeyden 41 yıl geçmişse, aslında bazı şeylerin de değişmesi lazım. Halen aynı anayasa gündemde, halen yoksulluk gündemde, halen işsizlik gündemde, halen kadın katliamları gündemde, halen çocukları bisikletle gezerken panzerlerin altında ezilenler gündemde, halen cezaevinde siyasiler var, halen gözaltılarda kapılar kırılmakta, halen bu anayasa ile birlikte siyasi partilerin kapatılması düşünülmekte, düşünce ve ifade özgürlüklerine engeller getirilmektedir. İşte bu yüzden darbelere karşıyız. Biz darbelerin olmaması için her türlü mücadeleyi sürdüreceğiz. Ne olursa olsun bütün darbeci zihniyeti lanetliyoruz, kınıyoruz” dedi.

DARBECİLERLE HESAPLAŞILSIN

Batman 78'liler Girişimi Temsilcisi Rıdvan Ayhan ise basın açıklamasında “Darbe üstüne darbe yememek için darbecilerle hesaplaşalım. 12 Eylülcüler, anayasal parlamenter düzeni ortadan kaldırdılar. Yasama, Yargı, Yürütme yetkilerini Mili Güvenlik Konseyi’nde topladılar. Ülkeyi üç yıl anayasasız, parlamentosuz, yargısız yönettiler. Ağızlarından çıkan her emir kanun oldu. Milyon gözaltı ve tutuklama, sayısız işkence, işkencedeki ölümler 12 Eylül darbecilerinin temel amacı, halkçı, demokratik, özgürlükçü, sosyal kazanımları tasfiye etmek, ipin askerin elinde olduğu şeklen demokrasi kisvesi altında, 1930’lardan kalma tekçi rejimi yenilemek ve kurumsallaştırmaktı. Baasvari Türk Tipi Tekçi rejim, böylesi bir zemin üzerinde gelişecekti. Darbecilerle hesaplaşmayan bir toplum darbe üstüne darbe yemeye mahkûmdur” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete