GÜNDEM

ASKON’DAN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

ASKON Tekstil Komisyon Başkanı Mehmet Eren ve İşadamı Serhat Orhan’ın ortaklığıyla yeni kurulan Doğuteks Tekstil Fabrikası ile 300 kişinin istihdam edilecek.

ASKON’DAN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ
16-08-2017 21:19
Google News

4 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Yaklaşık 4 milyon TL’lik yatırım ile Güneykent Mahallesinde yapımı tamamlanan Doğuteks Tekstil Fabrikası, Kurban Bayramından sonra faaliyete başlayacak. Fabrikanın tanıtımı için basın mensuplarıyla bir araya gelen firmanın ortakları İşadamı Mehmet Eren ve ortağı Serhat Orhan’a ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu eşlik etti. Basın mensuplarıyla fabrikayı gezen fabrika sahipleri, Batman’ın tekstil ile anılması gerektiğini belirtti.

750 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Batman, Beşiri ve Hasankeyf olmak üzere toplamda 750 kişiye istihdam sağladıklarını belirten fabrika ortaklarından İşadamı Mehmet Eren “Kentimizde tekstil konusunda 750 kişi istihdam yarattık. Batman artık petrol ile değil tekstil ile anılması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için devletin destek vermesi oldukça önemli” dedi. 

“DÜNYA MARKALARINA ÜRETİM YAPIYORUZ”

Ürettikleri ürünleri Avrupa’nın birçok ülkesine ihracat yaptıklarını da sözlerine ekleyen İşadamı Eren, “Dünya markalarına üretim yapıyoruz. Ürünlerimiz Avrupa’nın birçok ülkesine ihracat ediliyor. Tekstil sektöründe Batman’da yaklaşık 15 bin kişi çalışıyor. Batman’ın tekstil ile anılmasını istiyoruz. Devletin de desteğine ihtiyacımız var. Günlük Batman’da yüz bin pantolon üretiliyor. Bunların üretimi için kentimizde yan sanayi fabrikalarının olması gerekiyor. Örneğin iplik fabrikası olsun kumaş fabrikası olsun bunların kurulması gerekiyor. İlk etapta vasıfsız işçileri tekstil sektörüne kazandırmak için onları yetiştireceğiz. Artık kendi markamızı oluşturmak için uğraşıyoruz” dedi.

“BABAMIN VASİYETİNİ GERÇEKLEŞTİRDİM”

Fabrikanın ikinci ortağı Serhat Orhan ise “Babamın vasiyeti üzerine Batman’a yatırım yapma kararı aldık. Daha önce un fabrikası olan bu binayı tekstil fabrikasına dönüştürerek memleketimize bir yatırım yapmış olduk. İnşallah bu sektörde daha çok gelişerek hemşerilerimize iş imkânı sağlamak istiyoruz” açıklamalarında bulundu.     

“İSTİHDAM ÇAĞRISINA KULAK VERDİK”

Fabrikanın tanıtım toplantısında konuşan ASKON Şube Başkanı Nasıroğlu “Cumhurbaşkanımızın istihdam çağrısına kulak vererek kentimizi güzel bir yatırım kazandırdık. Bu fabrikamızda yaklaşık 300 kişi istihdamı sağlanılacak. Önümüzdeki günlerde tekstil sektöründe uğraşan üyelerimizle bir araya geleceğiz. Tekstil konusunda yaşanılan sıkıntıları konuşup onları raporlaştıracağız. Rapor haline getireceğimiz sorunları ilgili makamlara ileteceğiz” dedi.  (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete