SİYASET

ASLAN “AKAN KAN, RAMAZAN AY’INDA SON BULMALI”

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Mecliste yaptığı konuşmada, Ramazan Ay’ının barışa vesile olması temennilerinde bulundu.

ASLAN “AKAN KAN, RAMAZAN AY’INDA SON BULMALI”
10-06-2016 20:30
Google News

Ramazan’ın, İslam âlemi için kutsal bir ay olduğunu ve bu ayda akan kana son verilmesi gerektiğini söyleyen Aslan “Tüm Türkiye’nin, tüm İslam âleminin rahmet ve bereket ayı olan ramazan ayını kutluyorum. İnşallah, rahmet ve bereket ayı olan ve içinde Kadir Gecesi’ni barındıran ve içinde Kur’an-ı Kerim nazil olan bu ayda akan bu kan durur; inşallah, kardeşkanı akıtılmaz ve bir an önce son bulur. Filipinler’de bile Ramazan dolayısıyla ateşkes ilan edilmiştir. İsrail-Filistin savaşının olduğu dönemlerde bile İsrail devleti ramazan ayı için, bayramlar için ateşkes ilan etmiştir. Bu yönüyle, kesinlikle bir an önce ellerin tetikten çekilmesi gerekiyor” dedi.

“MECLİS, SORUNU ÇÖZMEDEN TATİLE GİRMEMELİ”

Çatışmaların ve ölümlerin olduğu bir süreçte Meclisin tatile girmemesi gerektiğini belirten Aslan “Bu Meclis bu sorunu çözmeden buradan ayrılmamalıdır, çalışmalarına devam etmelidir. Bir Bütçe Kanunu için on üç gün Meclis kilitlenebiliyor ama yüzlerce vatandaşımızın öldüğü önemli bir mesele için maalesef Meclis değil on üç gün henüz daha bir gününü tüketmiş değildir.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete