GÜNDEM

ASLAN “BATMAN’A POZİTİF AYRIMCILIK SAĞLANMALI”

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Mecliste yaptığı konuşmada, Batman’ın, şehirleşme hızının en yüksek illerin başında geldiğini ve bu yüzden pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirtti.

ASLAN “BATMAN’A POZİTİF AYRIMCILIK SAĞLANMALI”
09-01-2017 20:42
Google News

Batman’da yapılması planlanan 250 yataklı hastanenin kapasitesinin arttırılması gerektiğini dile getiren Alan “Batman halkı ve STK’lar, yapımı süren 250 yataklı hastanede yatak sayısının artmasını istiyor.

Çünkü Batman, yaklaşık 600 bin nüfusu barındırıyor. Çevre il ve ilçelerden gelen hastalarla beraber 800–900 bini buluyor. Bu yüzden yapılacak hastane, en az 2 binin üzerinde yataklı olmalıdır. Ayrıca, Batman Havaalanı yolu ile Kozluk'ta yollar üzerinde bulunan okullar, trafik kazaları ile anılıyor.

Konuyu Ekim ayında Devlet Bakanı Numan Kurtulmuş'a iletmiştik, talimat vereceğini söylemişti. Ancak halen üstgeçit çalışmaları ortada yok. Öte yandan Hasankeyf'in sular altında bırakılması hem turizme hem tarihe hem insanlığa hem de medeniyete büyük bir darbedir, bir tarih kaybı demektir. Bunun da derhâl iptal edilmesini talep ediyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete