SİYASET

ASLAN “BİZ KARİKATÜRÜN ARKASINDA DURMADIK”

Diyarbakır’da Yenişehir Belediyesi tarafından “çocuklara cinsel istismar” çalışması kapsamında kentteki billboardlara asılan ve tepkiler üzerine toplanan afişler, Batman’da AK Parti İl Teşkilatı tarafından protesto edildi.

ASLAN “BİZ KARİKATÜRÜN ARKASINDA DURMADIK”
19-10-2015 18:25
Google News

Diyarbakır’da Yenişehir Belediyesi tarafından “çocuklara cinsel istismar” çalışması kapsamında kentteki billboardlara asılan ve tepkiler üzerine toplanan afişler, Batman’da AK Parti İl Teşkilatı tarafından protesto edildi. Afişe ilişkin soruşturmaların yürütüldüğünü ve sorumlu memurların görevden alındığını belirten HDP Batman Milletvekili Adayı Mehmet Ali Aslan ise konuyla ilgili gazetemize demeç verdi.

“EGEMEN BAĞIŞ’A HANGİ AK PARTİ’Lİ TEPKİ GÖSTERDİ?”

HDP’li Aslan, yaptığı açıklamada “Biz o afişin arkasında durduk mu? O afiş toplandı, parti içinde soruşturmalar yürütüldü, sorumlu memurlar görevden alındı. Bir memurun hatasını bütün partiye mal etmek yanlıştır. Egemen Bağış, Kur’an-ı Kerim için bakara makara suresi demişti, hangi AK Parti’li olayı kınadı? Bazı AK Parti’liler Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’a peygamber dedi, bunu hangi AK Parti’li kınadı? Bunlardan hangisi görevden alındı? Bir bakan yeri geldiğinde bütün ülkeyi temsil eder ama bir belediye memuru ne belediyeyi ne de partiyi temsil etmez. Biz HDP olarak olaya ilkesel yaklaşıyoruz. Yanlışlarımızı sahiplenmiyoruz. AK Parti’nin yaptığı gibi tarafgirlik saplantısı ile suçların ve suçluların üzerini örtmüyoruz. AK Parti, bu afiş üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor” dedi.

ÖLÜYE İŞKENCE YAPILDI, NEDEN KINAMADILAR?

Milletvekili Adayı Aslan, açıklamasının devamında “Mezarlarımıza saldırdılar. Ölülerimize işkence yaptılar. Ne Diyanet İşleri Başkanı ne de tek bir AK Parti’li bu olayları kınamadı. Oysa diriye yapılan işkence gibi ölüye yapılan işkence de haram ve günahtır. Dini istismar ederek oyunu arttıran AK Parti, bu insani, vicdani ve dini durumla ilgili neden bir kınama mesajı yayınlamadı? AK Parti artık halkı ikna edebilecek bir söylemi ve politikası kalmadığından, en ufak bireysel hataları bile mal bulmuş mağribi gibi sahiplenerek onun üzerinden kendini var etmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete