SİYASET

ASLAN; “BU KÜRSÜDE HEP BARIŞ AYETLERİ OKUDUM”

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, çiftçinin elektrik sorunu ve bölge illerinin yol sorununu Meclis kürsüsünden değerlendirdi.

ASLAN; “BU KÜRSÜDE HEP BARIŞ AYETLERİ OKUDUM”
27-04-2016 22:08
Google News

Urfa’da ve Mardin’de STK’larla ve çiftçilerle yaptığı görüşmeleri anlatan Milletvekili Aslan “Dönüm başına ödenen elektrik parası 2 katına çıkarılmış. Örneğin, buğdayın dönüm başına 2,5 lira alınıyordu, 5 liraya çıkarıldı. Pamuk 10,5 liraydı, 20 liraya çıkarıldı. Mısır 7,5 liraydı, 11 liraya çıkarıldı. Suyun kesilmesini, elektriğin kesilmesini şantaj olarak kullandılar. Çiftçi yine mağdur oldu. Pamuk üretiminde çok geriledik. Maliyet girdisi artınca, gübre, mazot, ilaç pahalanınca Kızıltepe’de, Urfa’da pamuk üretilmemeye başlandı ve gidip Suriye’den alındı. Şu anda günde 4 saat elektrik kesintisi yapılıyor. Mardin, Urfa halkını özellikle bazı televizyon kanallarının elektrik terörü olarak sunması, hem ötekileştirici bir ifadedir hem de oradaki halka büyük bir hakarettir, bu şekilde yayın yapan organları da çiftçilerimiz adına kınıyorum. Mardin’de ve Urfa’da var olan fabrikaların yüzde 80’inden fazlası tarıma dayalı çalışıyor, tarımın zarar görmesi birçok fabrikanın kapanmasına yol açacaktır. Zaten ekinlerin yüzde 20’si kurumuş durumda. Gerekli önlemlerin acilen alınması gerekiyor” dedi.

 “BU KÜRSÜDE BARIŞ AYETLERİ OKUDUM”

21 Nisan 1938’de vefat eden Muhammed İkbal’i ölümünün 78. yılında rahmetle andığını söyleyen Milletvekili Aslan “Kendisi Bağımsız Pakistan Devletinin fikir babasıdır. Siyaseti tanımlarken ‘Siyaset, çalışmak, izzet ve şerefe davet etmektir’ demiştir ‘Devletler şairlerin kalbinde doğar, politikacıların ellerinde büyür ve ölür’ ‘Hür insanların sohbeti insan vücuda getirir’ demiştir. Sürekli çıkıp buradan barış ayetleri okudum. Eğer biz barış ayetlerinin birebir bize hitap ettiğini düşünerek okusaydık bugün ülkenin tablosu çok daha farklı olacaktı, çok daha huzurlu olacaktı eminim” dedi.

“BATMAN’DAN SEÇİLDİM AMA TÜM TÜRKİYE’NİN VEKİLİYİM”

Geçen hafta Mecliste yaptığın konuşmada Midyat’ın yol sorununu aktardığını hatırlatan Aslan “Sadece, yola dikilen fidanların resmini göstererek halkın bu durumdan rahatsız olduğunu söylemiştim. Belediyenin hangi partiye ait olduğunu dahi söylememiştim. Midyat AKP İlçe Başkanlığı ‘Mehmet Ali Aslan Batman Milletvekilidir. Niye Midyat’ın yol sorununu Mecliste dile getiriyor?’ diyerek akıllara ziyan bir açıklama yapmış. Her ne kadar Batman’dan seçilmişsem de ben bütün Türkiye’nin milletvekiliyim. Edirnelinin, Tekirdağlının, Rizelinin de sorununu dile getirmek bizim görevimizdir. Aynı zamanda, Rize’nin ve Artvin’in de fahri milletvekiliyim ve Midyatlıyım, sürekli Midyat’a gidiyorum. Halkın, yurttaşın çektiği sıkıntıyı ben de çekiyorum. Siyasetin işi hizmet yapmaktır. Muhalefet de eksik gördüğü şeyleri uyarır. Muhalefet dile getirdiği zaman, iktidara düşen şey, o eksikliği gidermek olmalıdır” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete