GÜNDEM

ASLAN; İŞÇİ MAAŞLARINDAN YAPILAN KESİNTİLERİ ELEŞTİRDİ

Bireysel Emeklilik Kanunu (BES)’nda yapılan yeni düzenlemeyle ilgili Meclis kürsüsünde konuşma yapan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, yeni düzenlemeyi eleştirdi.

ASLAN; İŞÇİ MAAŞLARINDAN YAPILAN KESİNTİLERİ ELEŞTİRDİ
09-01-2017 21:17
Google News

Aslan, yeni düzenlemeyle işçilerin BES’e otomatik kaydedilerek maaşlarından kesinti yapılacağını ve daha fazla yoksullaşacaklarını savunarak “BES Kanununa getirilen, otomatik zorunlu katılımla ilgili madde, tıpkı işçilerin olduğu gibi diğer çalışanların da maaşlarından kesinti yapılarak BES’e otomatik kayıt ettirilmesini öngörüyor.

Zorunlu BES'le işçiler, emekçiler, çalışanlar daha fazla yoksullaşacaktır. Asgari ücrete yapılan sözde zam, büyük bir aldatmacadır. Yapılan birçok kesintiyle zaten yapılan zammın işverenler lehine geri alındığı görülmüşken, bu düzenlemeyle asgari ücretli çalışanlardan yine bir kesinti yapılacak, sendikalı, toplu sözleşmeli iş yerlerinde bu rakam çok daha yukarılara çıkacaktır, düşük ücretli ve asgari ücretli işçilerin, odalarda, derneklerde çalışanların yoksullaşması daha da artırılacaktır.

Çalışanların ödediği vergilerle, çalışanlardan kesilen paralarla sermayenin beslenmesi kabul edilemez bir yolsuzluktur” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete