SİYASET

ASLAN “SEÇMEN, VİCDANINI DİNLEYEREK OY VERMELİ”

HDP Batman Milletvekili Adayları Mehmet Ali Aslan ve Kadir Tunç, Deng TV’de Mehmet Taş’ın sunduğu Seçime Doğru Programına konuk oldu. 1 Kasım seçimlerinin önemine dikkat çeken Aslan ve Tunç “Seçmenden isteğimiz, vicdanlarını dinleyerek oylarını kullanmalarıdır” dedi.

ASLAN “SEÇMEN, VİCDANINI DİNLEYEREK OY VERMELİ”
30-10-2015 22:17
Google News

 “DUALARLA GELDİ BEDDUALARLA GİDECEK”

Son süreçte yaşanan çatışmaların, AK Parti’nin eliyle gerçekleştirildiğini açıklayan Aslan “AK Parti, halktan destek aldığı zamanlarda iktidarda olan parti, dini kullanmaya başlamıştı. AK Parti o dönemler mazlum durumundaydı. Halk ona desek verdi, dualarla onu başa getirdi. Şimdi ise AK Parti dini kullanıyor. Cumhurbaşkanı elinde Kur’anla meydanları geziyor. İnsanları öldürerek, şehirleri yakarak halktan beddua alıyor. Onlar belki farkında değiller ama iktidar dönemlerinin sonuna geldiler. Dualarla iktidara gelen AK Parti, beddualarla gidecek” dedi.

“VİCDANLARINI DİNLEYEREK OY VERSİNLER”

Mezarlıklara yönelik gerçekleşen saldırılara ve öldürülen insanların cansız bedenlerine yapılan işkencelere de dikkat çeken Aslan “Halklarımız, ellerini vicdanlarına koyarak oylarını kullanmalıdır. Hatta ben AK Parti Adaylarının bile perde arkasına gittikleri zaman vicdanlarının sesini dinleyerek HDP’ye oy vereceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

ACAR BAŞARAN, ORTAK YAYINDA KONUŞTU

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Adayı Ayşe Acar Başaran da Radyo Yüksel’de Yüksel Çiftçi’nin sunduğu Seçim Özel Programına konuk oldu. Gençlik FM, Süper FM, Batman FM ve Radyo Yüksel’in ortak yayını olarak yayınlanan programda konuşan Acar Başaran “AK Parti, bugün Batman’da farklı farklı vaatlerle seçmenin karşısına çıkıyor. İşsizliği bitireceğiz diyorlar. Ama Maliye Bakanının Batman’da vekil olduğu yıl, Batman işsizlikte 1. sırada yer alıyor. TEOG sonuçları açıklanmıyor çünkü Batman, sınav başarısında yine son sıralarda. 13 yılda ne yaptılar, önce bunun hesabını versinler” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete