SİYASET

ASLAN, “ÜÇ AYLAR’IN HÜRMETİNE SAVAŞI DURDURALIM”

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Mecliste Regaib Kandiline ilişkin yapığı konuşmada “Barışta mutlaka hayır vardır” dedi.

ASLAN, “ÜÇ AYLAR’IN HÜRMETİNE SAVAŞI DURDURALIM”
04-04-2016 21:15
Google News

Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gecede Regaib Kandilinin kutlanacağını hatırlatan Milletvekili Aslan, İslam dünyası için kutsal olan günlerde barış taleplerinin ön plana çıkarılması gerektiğini söyledi.

“BARIŞTA MUTLAKA HAYIR VARDIR”

İslam âleminin Regaib Kandilini 5 dilde kutlayan Milletvekili Mehmet Ali Aslan “Tüm İslam âleminin Regaip Kandili mübarek olsun. Regaip çokça rağbet gören, çokça istenilen manalarına gelir. Regaip Gecesi denilince, ibadetle dolu dolu değerlendirilmesi gereken bir gece olarak bilinir. Manen bereketli bu gecenin bir özelliği de Ramazan Ay’ının ilk habercisi olmasıdır.  O ayda olan savaşlara ficae savaşı deniliyor. Tarih boyunca dört kez ficar savaşı yapılmıştır. Yani o kadar az yapılmış ki o yüzden sadece 4 savaş olarak bilinmektedir. Ficar demek, azmak, haktan ayrılmak günaha dalmak, durmamak anlamına geliyor. Üç ayların hürmetine ölümleri durdurmak için elimizden geleni yapmalıyız. Barışta mutlak hayır vardır. Bizler bugünün ve Üç Aylar’ın münasebetiyle mutlaka Allah’ın bu emirlerini yerine getirmeliyiz diye düşünüyorum. Çünkü bu aylarda öldürmek ayrıca bir vebali taşımaktadır. Bizlere düşen, bu vesile ile barışı teşhis etmek ve ölümleri durdurmaktır” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete