GÜNDEM

ASLANLI “TURİZM YÜZDE KIRK ARTTI”

ASLANLI “TURİZM YÜZDE KIRK ARTTI”

ASLANLI “TURİZM YÜZDE KIRK ARTTI”
04-01-2015 17:27
Google News

Türkiye’de yaklaşık iki yıl önce başlayan çözüm süreci Batman’da turizmi yüzde kırk artırdı.

Çözüm sürecinin başlamasından bu yana yüz iki bin insan Batman’da konakladı, bunlardan sekiz binini yabancılar oluşturdu.

Verilere göre Batman’da 2012 yılında 40 bin kişi konakladı. Bunlardan 1229 kişinin yabancı olduğu belirlendi. 2014 yılında ise yüz iki bin kişi otellerde konakladı. Bunlardan sekiz bini yabancı.

OTEL SAYISI YÜKSELDİ

Çözüm süreci Batman’da yatırımları artırdı, iş adamları otel yapmaya başladı. Batman’da 2012 yılında 8 otel varken 2014 yılında bu sayı 11 çıktı, 3 otel ise turizm yatırım belgesi aldı ve inşaatına başlandı. Batman’da yatak sayısı 2012 yılında 1047 yatak kapasitesi varken 2014 yılında yatak sayısı 1402’ye çıktı. Bu da turizm kapasitesini yüzde kırk arttırdı.

İŞADAMLARI TURİZM SEKTÖRÜNE EL ATTI

Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, konuyla ilgili olarak “çözüm süreci sonrası değerlendirme yaptık. Çözüm sürecinden önce otel sayımızda dört tane artış var. Yatırım belgeli otellerimizde de şu anda üç tanesi vardır, çözüm sürecinin havasına binan iş adamlarımız turizm sektörüne el atmışlardır. Yine bildiğimiz bir Dedeman şu anda burada kendine bir partner aramaya çalışıyor. Dedeman gibi bir otelde buraya geldiği takdirde kongre turizm açığımızı da kapatmış olacağız” dedi.

BELGELİ OTEL SAYIMIZ 7’DEN 11’E ULAŞTI

Turizm belgeli otel sayısının çözüm sürecinden bu yana 11’e yükseldiğini söyleyen Aslanlı “çözüm sürecinden önce 1047 kapasitemiz vardı şuanda 1402 tane yatak kapasitemiz vardır. Çözüm sürecinden önce 2012 yılında toplamda geceleme sayısı 40 bin 2014 yılında ve Eylül ayı itibarı ile yüz bir bin civarında geceleme olmuştur. Çözüm sürecinden önce otel sayımız az olmasına rağmen doluluk oranı yüzde yetmişlerde. Çözüm sürecinden sonra otel sayısı ve yatak kapasitesi yükselmiş olmasına rağmen doluluk oranımız yüzde seksenlerin üzerindedir” dedi.

UZAK DOĞU’DAN TURİST BEKLİYORUZ

Aslanlı, açıklamasının devamında “2014 yılı turizm haftası bir program yaptık Japonya’nın Tursab’ını buraya davet etmek istedik. Özelikle bu sene Japonya’dan turist bekliyoruz, Uzak Doğu’dan turist bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM DÜRECİNDEN ÖNCE YATIRIM SIKINTISI VARDI

Konuyla ilgili açıklama yapan Mezopotamya Otel Sahibi Beşir Çelik “Çözüm süreci ile birlikte tüm bölgede olduğu gibi Batmanda da olumlu şeyler oldu. Şehrimize yerli yabancı turist geliyor. Çözüm sürecinden önce bölgede yatırım yapma sıkıntımız vardı. Çözüm süreci olduktan sonra herkes rahat bir şekilde güvenli bir şekilde gelip dolaşabiliyor. Ondan dolayı canlılık getiriyor” dedi.

OTELLERİN DOLULUK ORANI ARTTI

Hasankeyf Grand Otel Müdürü Mustafa Altun da “Çözüm sürecinden sonra otellerin doluluk oranı yükselme oldu. Hasankeyf Grand Oteli olarak çözüm sürecinin daha hızlı bir sürede ilerlemesi için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete