TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Ata mesleği çocuklarına aktararak yaşatmak istiyor

Siirt'te rahvan atlara olan hayranlıklarıyla tanınan Mucir ve Mahmut Tokgöz kardeşler, unutulmaya yüz tutan ata mesleği saraçlığı çocuklarına aktararak yaşatmak istiyor.

Ata mesleği çocuklarına aktararak yaşatmak istiyor
08-10-2023 15:00
08-10-2023 15:03
BATMAN
Google News

Tınaztepe Mahallesi'ndeki iş yerlerinde deriye şekil veren Tokgöz kardeşler, koşum takımı, hamut (koşum sırasında atların boynuna geçirilen çember), kayış, kemer, eyer ve at yuları yapıyor.

Tokgöz kardeşlerden Mucir'in oğlu Ömer ile Mahmut'un oğulları Ferhat ve Serhat da babalarından öğrendikleri mesleği gelecek nesillere aktarmak istiyor.

Tokgöz kardeşler, gelişen teknoloji ve at yetiştiriciliğinin azalmasıyla saraçlık mesleğini, unutulmaya yüz tutmasına rağmen Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürlüğünden aldıkları 250 bin lira destekle de severek sürdürüyor.

"Türkiye'nin her tarafından sipariş alıyoruz"

Saraç Mahmut Tokgöz (58), AA muhabirine, tamamen el emeğine dayanan saraçlığın artık aranan bir meslek olmadığını, aile olarak atlara büyük ilgi duydukları için mesleği sürdürdüklerini söyledi. Geçmişte en gözde mesleklerden biri olan saraçlığı yeni neslin tanımadığını anlatan Tokgöz, atalarından kalan bu mesleği severek yaptıklarını belirtti. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete