HALKIN SESİ

ATA TOHUMUNU KORUMAYA VAR MISINIZ?

ATA TOHUMUNU KORUMAYA VAR MISINIZ?

ATA TOHUMUNU KORUMAYA VAR MISINIZ?
04-11-2021 11:36
04-11-2021 16:37
BATMAN
Google News

Rahmetli Babaannem "Doğan, doğandan çürük. Nerde o eski insalar?" derdi. Çocukken ne demek istediğini hiç anlamazdım. Büyüdükçe anladım ki topa, tüfeğe gerek kalmadan nesillerimizin ömürleri kısaltılıp giderek yok ediliyor.

Peki bu nasıl sağlanıyor?  İnsanoğlu yaşamını devam ettirebilmek için beslenmek zorunda. Biz ne kadar sağlıklı beslenirsek hastalıklardan korunma şansımız o kadar artar ve dirençli oluruz.

Peki bu, günümüzde ne kadar mümkün? Eskiden insanlar neden bizden daha sağlıklıydı? Ne değişti? Etimizden sütümüze ve hatta tohumlarımıza bile müdahale edildi. Ben bugün Ata tohumlarımıza değineceğim.

Gerek ticari kaygılar, gerek ekosistemi ve insanoğlunu yavaş yavaş tüketmek adına genetiği ile oynanmış, hibrit tohumlar ile giderek yok oluyoruz. Çocuklarımıza "Organik" adı altında bir seyler bulup yedirebiliyorsak bir nevi içimiz rahatlasa bile, acaba ne kadar organik diye düşünmeden edemiyoruz.

Genetiği degiştirilmiş, hibrit tohumlardan elde edilen gıdaların solunum bozukluğu, ciltte kızarıklıklar, nezle, göz neslesi, baş ağrısı gibi allerjik tepkilere neden olduğunu, hatta hatta şok etkisine yol açarak ölüme bile neden olduğunu, Alzehimer ve Kısırlığa büyük oranda sebep olduğunu biliyor muydunuz?

Biz bunları bildiğimiz için bizler ve gelecek nesiller Ata tohumundan elde edilen sebze ve meyve, bunlardan üretilecek gıdaları tüketmek adına, Facebook'ta "Ata Tohum Takası" gurubuna dahil olduk. Bu gurubun amacı, Atalık tohumlarımızın doğru planlanmış yöntemlerle kontrollü takasının sağlanarak çogalmasına katkı sağlamak.

Gurubumuz içerisinde Ata tohumlarımız ücretsiz şekilde takas yapılmakta. Tohumu olmayanlara tohum teslim edilip, çogaltılmasını sağlayıp, Çoğalan tohumlar tekrar dağıtılarak bunu olabildiğince yaymaya çalışmaktır.

Batman'da Ata tohumu takas gurubu il temsilcisi olarak bu misyonu ben aldım. Geçenlerde yaptığımız etkinliğe katılım çok düşüktü. Gelen üyelerimize kışlık atalık tohumları ücretsiz dağıttım fakat, daha da çoğalmamız lazım.

Benim toprağım yok deme saksıda yetiştir. Şehir merkezinde yapılmaz deme köyüne götür. Çocuğunu elinle yavaş yavaş zehirleme, buna dur de! Sen yapmazsan, ben yapmazsam her yerin olduğu gibi bu güzel şehrin geleceği tehdit altında. Sen, şehrini ve insanlarını sevmiyor musun? Harakete geçmek, ata tohumu yeşertmek adına elini taşın altına koymayacak mısın? Evladını, anneni, babanı, eşini, kardeşini kendi ellerinde zehirlemek daha mı kolay?

Hadi sen de katıl bize. Son olarak bu yazımı gurubumuzun sloganı olan "Önce dostluklar, sonra tohumlar yeşersin" diyerek tamamlıyor ve Facebook'ta olan Ata Tohum Takası gurubumuza davet ediyorum.

Yeliz Zeynep Acar 

Ata tohumu takas gurubu Batman temsilcisi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
MichaelSwash
MichaelSwash 2 yıl önce
Wow! Nice!
Basak Şükran Berkalp
Basak Şükran Berkalp 2 yıl önce
Teşekkürler guzel yaziniz icin elinize emeğinize yureginize saglik ozumuze donmez ata tohumlarimiza sahip cikmazsak geleceğimiz hep hastalikli olacak
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete