GÜNDEM

ATALAN, AK PARTİ’Lİ HEYETİ ELEŞTİRDİ

Önceki gün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Isparta Milletvekili Süreyya Sadibilgiç, Niğde Milletvekili Erdoğan Özgen, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy’dan oluşan heyet, incelemelerde bulunmak üzere Batman’a geldi.

ATALAN, AK PARTİ’Lİ HEYETİ ELEŞTİRDİ
07-09-2015 20:05
Google News

AK Parti İl Başkanlığı’nda toplantı düzenleyen AK Parti’li heyet “operasyonlar devam edecek” mesajı verdi. Heyetin Batman’da yaptığı açıklamalara tepki gösteren HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, AK Parti İl Teşkilatı’na seslendi.

“SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞI YAPANLARA NEDEN TEPKİ GÖSTERMEDİNİZ?”

HDP’li Artalan, sosyal paylaşım ortamı twitter’de yaptığı açıklamada “Batı illerinden bazı AKP’li milletvekilleri Batman'a gelip bir toplantıda operasyonların devamını yani savaşın sürdürüleceğini savunmuşlar. Sürekli barıştan bahseden Batman AKP’si orda hazır mıydı ve buna karşı bir şey söyledi mi? Bir şey söylemiş olduklarını sanmıyorum. Bu bize güney Afrika’daki beyazların siyahîlere karşı üstün ırk anlayışını ve bazı yalaka siyahîlerin aşağılık kompleksini anımsatıyor. Mazlum Kürt halkı, ilerici-demokratik Türk toplumuyla birlikte dirayetli-örgütlü duruşuyla onurlu barışı sağlayacaktır” dedi.

“BATMAN AK PARTİ’Sİ, TUTUMUNU DEKLERE ETSİN”

Atalan, yorumunun devamında “Batman AKP’si savaştan mı yoksa barıştan mı yana olduğunu açık ve tutarlı bir şekilde deklare etsin, etsin ki halk anlasın. Mevcut zalimlerin ferasetinden belki farkımız şudur, savaşta yaşamını yitiren asker ve polise de kardeşlerimizdir diye içtenlikle acırız. Kafatasçılar ve tektipçiler ise kendilerinden olmayanın ölümüne, öldürülmesine hele söz konusu Kürtler ise hiç acımaz, empati kurmaz. Eleştirimiz şudur Batman'daki AKP teşkilatı neden batıdan gelen AKP’li Milletvekillerinin savaş çığırtkanlığına karşı tepki göstermemiştir. Bizim savaşa hiç ama barışa hemen şimdi ihtiyacımız vardır. Hepimizin savaşan tarafları ikna etmeye yönelik gayretimiz olmalıdır” ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete