SİYASET

ATALAN “BİLİM VE BASIN TARAFSIZ OLAMAZ”

HDP Batman Milletvekili Adayı Ali Atalan, savaş koşullarında bilim ile basının tarafsız olamayacağını belirterek seçimler için basından destek istedi.

ATALAN “BİLİM VE BASIN TARAFSIZ OLAMAZ”
14-04-2015 20:48
Google News

Demokratik koşulların sağlanmadığı ve özgürlükten uzak ortamlarda basının ve bilimin, demokrasiden yana taraf olması gerektiğini söyleyen Atalan “Ülke, yıllardır yalancı siyasetçilerden çok çekti. Normalde siyaset, sorunlara çözüm bulma sanatıdır ve dünyanın en güzel şeyidir. Ancak ülkemizde siyaset, yalan söylemekle bir tutuluyor. Mesela, karşısındakinin yalan söylediğini düşününce bana siyaset yapma, deniliyor. Siyaset, yalan söyleme sanatına dönüşmüştür. Bunun için adaylık yolunda basından destek bekliyoruz. Basının tarafsız olması gerektiği söylenir. Ancak olağanüstü koşullarda, savaş koşullarında bilim ile basın, tarafsız olamaz. Gerçekten, hakikatten, adaletten, demokrasiden ve adalettin yana olmalıdır. Basın ve bilim, demokrasiden taraf olmalıdır. Hakikati açığa çıkarmak için eleştiriel yaklaşmalıdır” ifadelerini kullandı.

YENİ YAŞAM’DA İSTİHDAMA YER VAR

HDP’nin Yeni Yaşam Projesinde ekonomi ve eğitime yönelik çalışmaların da yer aldığını söyleyen HDP’li Atalan “HDP’nin Yeni Yaşam projesi, Birbirine düşmanlık besleyen, ötekileştiren, yok sayan grupların ve toplumların bir arada, demokratik ve adaletli bir ortamda, özgürlükçü bir şekilde yaşamasını esas alan bir projedir. Soyut değil, somut bir projedir. Yalnız teorik, soyut şeyler değil. Mesela ekonomik sistemde yoksulluğu ortadan kaldıracak adımların atılmasını, bireylere kendi kültürünü, dilini geliştirebilmesini sağlayacak imkânlar tanınmasını esas alır” dedi.  (M. Zeki Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete