SİYASET

Atalan, çiftçinin sorunlarını Bakan’a sordu

HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

Atalan, çiftçinin sorunlarını Bakan’a sordu
03-08-2015 22:07
Google News

Türkiye toplumunun çoğunluğunun geçimini tarım ve hayvancılıktan sağladığını, yatırımlarını da tarım ve hayvancılığa yaptığını açıklayan Atalan, Diyarbakır ve Batman’da çiftçilerin son dönemlerde ödenmeyen tarımsal destekleme primleri nedeniyle ekonomik açıdan zarar gördüklerini belirtti.

BÖLGEDE PRİM ÖDEMELERİ NEDEN YAPILMADI?

Haziran ayında ödenmesi gereken destekleme primlerinden yararlanamamış olan çiftçilerin bugün gübre almak için, bir sonraki dönemde de ekilecek tohum için dahi para bulamadıklarını ifade eden Atalan “Dane mısırda ton başına kaç TL ödenmektedir, 2015 yılında çiftçiye ödenecek toplam prim kaç TL’dir? Hangi illerin prim ödemeleri yapılmıştır? Haziran’dan itibaren ödenmesi gereken ve halen ödenmemiş olan primlerin ödenmesine ne zaman başlanacaktır? Her ilde zamanında ödenmeye başlayan prim ödemelerinin, Doğu ve Güneydoğu’da ödenmeme sebebi nedir? Çiftçinin üretim planlaması yapabilmesi açısından taban fiyatlarının ürün ekilmeden açıklanması yönünde çalışmanız var mıdır? Yerli üreticinin daha fazla desteklenerek yerli üretimin arttırılması yönünde çalışmanız var mıdır?” sorularını yöneltti. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete