SİYASET

ATALAN, ELEKTRİK KESİNTİLERİNİ SORDU

HDP Milletvekili Ali Atalan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yanıtlanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

ATALAN, ELEKTRİK KESİNTİLERİNİ SORDU
26-08-2015 21:25
Google News

Batman ve çevre illerde sıklaşan elektrik kesintilerini Meclis gündemine taşıyan Atalan “Batman ve çevre illerde özelleştirme ile başlayan süreçte elektrik dağıtımını üstlenen firmalar hakkında şikâyetler artmaktadır. Sıklıkla yaşanan kesintiler toplumun sosyal ve ekonomik yapısını olumsuz yönde etkilemektedir. Elektrik kesintilerinin sürekli olması hem ev hem de iş yerlerindeki elektrikli cihazların bozulmasına, yanmasına sebep olmakta ve vatandaşları mağdur etmektedir” dedi.

KESİNTİLERİN NEDENİ NEDİR?

Atalan, önergede “Meydana gelen elektrik kesintilerinin sebebi nedir? Kesintiler teknik arızadan kaynaklanmaktaysa neden kalıcı bir çözüm bulunamamaktadır? Kendi elektriğini üreten Güneydoğu’nun ili olan Batman’da ve diğer şehirlerde eski ve yetersiz enerji iletim hatlarının yenilenmesi, enerji iletim hatlarının yeraltına alınması, enerji kesintilerine kalıcı bir çözüm bulunması yönünde çalışmanız var mıdır? Elektrik kesintilerinden olumsuz yönde etkilenen esnafın mağduriyetinin giderilmesi yönünde çalışmanız var mıdır? Kaçak elektrik tespiti olmadığı halde, yurttaştan haksız yere alınan kaçak elektrik bedelinin geri ödenmesi yönünde çalışmanız var mıdır?” sorularına yer verdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete