GÜNDEM

ATALAN; ‘SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ MÜZAKERE İLE OLUR’

HDP tarafından Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan bombalı saldırıyı protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşe polis müdahale etti. Polisin sert müdahalesine yönelik basın açıklaması yapan Milletvekili Ali Atalan “Faşizan müdahaleler, barış, demokrasi ve özgürlük mücadelemizde kararlılığımızı arttırma dışında hiçbir işe yaramayacaktır” dedi.

ATALAN; ‘SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ MÜZAKERE İLE OLUR’
27-07-2015 18:29
Google News

Akşam saatlerinde Belediye binası önünde bir araya gelen, aralarında Batman Milletvekili Ali Atalan, Belediye Başkanı Sabri Özdemir ve HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç'ın da bulunduğu kalabalık grup, Atatürk Parkı’na doğru yürümek istedi. “Savaşa da barışa da hazırız” pankartı açarak yürüyüşe geçen grup, polis engeli ile karşılaştı. Milletvekili Ali Atalan, tazyikli su ve biber gazı ile grubu dağıtan polis ekiplerine tepki gösterdi.

“VALİ İLE YAPTIĞIM GÖRÜŞME OLUMSUZ GEÇTİ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Atalan “Geliştirilmek istenen savaş politikalarını, IŞİD’in başta Suruç olmak üzere geliştirdikleri katliamlarını, onların iç ve dış destekçilerini protesto etmek için halkımızla beraber toplandık, polisin gayri hukuki ve gayri insani müdahalesine maruz kaldık. Milletvekili olarak güvenlik güçleriyle konuşmak istememe rağmen yanlarına yaklaştırmadan tazyikli su ve biber gazlı müdahalede bulundular.  Hastane önünde kullanılan biber gazı, hastanenin yeni doğan yoğun bakım ünitesindeki bebekleri ve diğer hastaları ciddi şekilde etkileyerek yaşamlarını tehlikeye sokmuştur. Batman Valisi Azmi Çelik ile yaptığım telefon görüşmesinden olumlu bir sonuç alamadığım gibi kendisi müdahalenin yasal olduğunu söylemekle yetinmiştir” dedi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ MÜZAKERE İLE OLUR

Türkiye’nin barışa ve çözüme ihtiyacı olduğunu, toplumsal, tarihsel ve siyasal sorunların çözümünün karşılıklı diyalog, müzakere ve demokrasiyle olması gerektiğini söyleyen Atalan “Bu tarz faşizan saldırılar barış, demokrasi ve özgürlük mücadelemizde kararlılığımızı arttırma dışında hiçbir işe yaramayacaktır. Toplanma ve gösteri yürüyüşü hakkı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 34. maddesinde güvence altına alınmış durumdadır. Bu hükme göre herkes, önceden izin almaksızın silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Özgürlüğümüzü elimizden almaya çalışanlar ve halkımıza zalimce saldırıda bulunan sorumlular hakkında yasal hakkımızı ve siyasal tepkimizi kullanacağımızı bildiriyor, yaşanan saldırıları kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete