GÜNDEM

ATAMALAR İÇİNDEN ÇIKILMAZ BİR HAL ALDI

ATAMALAR İÇİNDEN ÇIKILMAZ BİR HAL ALDI

ATAMALAR İÇİNDEN ÇIKILMAZ BİR HAL ALDI
05-12-2014 20:27
Google News

Özgür Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Batman Temsilciliği Başkanı Mustafa Sevinçer, şube müdürleri ve okul yöneticileri atamaları ile ilgili yaptığı açıklamada, yöneticilik atamalarındaki krizin giderek büyüdüğüne dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmış olduğu okul ve şube müdürlüğü mülakatları ile ilgili Türkiye'nin çeşitli illerinden yürütmenin durdurulması veya iptal kararlarının üst üste gelmeye başladığını belirten Sevinçer, hükümetin kanun ve kanun hükmünde kararnamelerle zemin hazırladığı şube müdürlükleri ve okul yöneticilikleri atamalarının içinden çıkılmaz bir hal aldığını ileri sürdü.

BAKAN YANLIŞ BİLGİLENDİRİLİYOR

Oluşturulan mülakat komisyonlarında yaşanan kayırmacılığın ve alenen yapılan sendikal ayrımcılığın ürkütücü boyutlara ulaştığını ileri süren Sevinçer, açıklamada şunları ifade etti.

“Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2006 yılından beri kaosa dönüştürmeyi başardığı yöneticilik atamalarındaki kriz giderek büyüyor. Böyle giderse bakanlık bu işin içinden asla çıkamayacaktır. İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde ve okullarda çalışma barışını bozan bu durum geç de olsa mahkemelerin verdiği hukuka ve adalete uygun kararlarla bozulmaya başlamıştır. Şube Müdürlüğünde mevcut mülakatlar yargı kararları ile iptal edildiği için bu puanların içinde yer alacağı bir atamanın kesinlikle yapılamayacağı herkesçe malum. Buna rağmen Sayın Nabi Avcı'nın yüzde 50 yazılı yüzde 50 sözlü ile atamaların yeniden yapılacağı yönündeki açıklaması karşısında kendisinin yanlış bilgilendirilmiş olabileceği ya da ilgili mahkeme kararlarından haberinin olmadığı ilk akla gelenlerdi. Bunun için de Bakanın doğru bilgilendirilmesi gerektiği, mülakatların tamamını iptal eden kararların bizzat kendilerine ulaştırılması gerektiği bunun da artık bürokratlara bırakılamayacak kadar hassas olduğu ortadadır”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Mayıs 2024 e-gazete