GÜNDEM

ATANAMAYAN ÖĞRETMENDEN AVRUPA’YA İHRACAT

10 yıl önce mezun olmasına rağmen atanamadığı için özel ders veren ancak atanamadığı için ek iş olarak organik ürün üretmeye başlayan Fen Bilgisi Öğretmeni Selim Adlığ, ürettiği ürünleri Türkiye ve Avrupa’da birçok noktaya ihraç ediyor.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENDEN AVRUPA’YA İHRACAT
17-08-2017 20:49
Google News

ATANAMAYINCA BABA MESLEĞİ ÇİFTÇİLİĞE YÖNELDİ

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği’nden 10 yıl önce mezun olan Batmanlı Selim Adlığ (35), bir taraftan atanmayı beklerken, diğer taraftan da öğrencilere özel ders verdi. Evli ve bir çocuk babası Adlığ, ek iş olarak baba mesleği çiftçiliğe yöneldi.  7 ay önce 19 Mayıs Mahallesi’nde, ikamet ettiği evin yanındaki arazide çiftlik kuran Adlığ, organik yumurta, yoğurt, kavurma ve tereyağı üretmeye başladı. Ürünlerini önce kentte, sonra da Türkiye’min birçok ilindeki işletmelere satan Adlığ, Hollanda ve Almanya gibi Avrupa Ülkelerinden de sipariş almaya başladı.

ET KAVURMASI, TEREYAĞI, BAL VE KURUYEMİŞ PAZARLIYOR

Atanamadığı için bu işe başladığını anlatan Adlığ, “Türkiye’de organik ürünler azaldı. Suni ve yapay ürünlerin tüketimi arttı. Biz ise organik ürünlere yöneldik. Köy ürünleri satabileceğimiz bir pazar oluşturuyoruz. Köy tavuğu ve yumurtası temin ediyoruz. Doğal ve el yapımı ürünler üretiyoruz. Batman dışında diğer illere de sipariş gönderiyoruz. Hollanda ve Almanya’dan sipariş alıyoruz. Et kavurması, tereyağı, bal ve taze kuruyemişler gönderiyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?