EĞİTİM

Atatürk Ortaokulu’nda anlamlı etkinlik…

Atatürk Ortaokulu Öğretmen ve Öğrencileri tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi.

Atatürk Ortaokulu’nda anlamlı etkinlik…
07-12-2017 19:07
Google News

Okulun Psikolojik Danışmanı Fadime Yeter Çavumirza’nın öncülüğünde, okulun konferans salonunda düzenlenen programı okul idarecileri, öğretmenler ve veliler izledi. Programda sahne alan öğrenciler, engellilerin yaşadığı zorluklar ve bunları aşabilmek için topluma düşen görev ve sorumluluklara dikkat çeken gösteri ve etkinlikler yaptı.  


ANLAMLI ŞARKIYI İŞARET DİLİYLE OKUDULAR
"Sev Kardeşim"
adlı şarkıyı işaret dili ile seslendiren öğrenciler, sevgi ve hoşgörüyle tüm engellerin aşılabileceği mesajını verdi. Öğrencilerin, günün anlam ve önemine ilişkin kendi emekleri ile hazırladığı boyalı ve resimli tişörtler, dikkat çekti. Sahnede zincirin halkaları gibi yan yana dizilen öğrenciler "Engel- Sizsiniz " mesajıyla engelli bireylere toplumsal desteğin önemini vurguladı. “Engelleri Aşalım” konulu resim yarışmasında dereceye girenler sahneye çağrılarak ödüllendirildi. Farkındalık eğitiminin 1 hafta süreceğini söyleyen psikolojik Danışman Çavumirza “Programımızı 1 haftaya yayarak engelli bireylerin sorun ve taleplerine karşı farkındalık yaratmak istiyoruz” dedi. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete