SİYASET

“ATATÜRK PARKINA VİZYON PROJE GELİYOR”

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, gazetemizi ziyaret etti, kentte yürütülen projelerle ilgili bilgi paylaştı.

“ATATÜRK PARKINA VİZYON PROJE GELİYOR”
19-06-2018 22:44
Google News

Aksoy, Ramazan Şenlikleri sonrası Atatürk Parkında otların kuruduğu ve ağaçların bakımsız kaldığı yönündeki haberimize açıklık getirdi “Atatürk Parkında vizyon proje uygulayacağız” dedi. Aksoy “Atatürk Parkı için güzel bir proje hazırladık. Oraya bir vizyon kazandıracağız. Çalışmalara en yakın zamanda başlayacağız” dedi.

“TRAFİĞİ DÜZENE KOYMAK, TÜMSEKLERLE OLMAMALI”

Kentin işlek caddelerinde tümseklerin kaldırıldığı yönündeki eleştirileri yanıtlayan Aksoy “Trafiği düzene sokmak, tümseklere, kaldırımlara bağlı olmamalı. Sürücü, nerede hız yapıp, nerede yapmayacağını, kent merkezinde nasıl araba kullanması gerektiğini bilmesi gerekiyor. Avrupa’da da bu böyledir. Yol ayrımlarına dev duvarlar, bariyerler yapalım, araçları düzene koyalım, böyle bir mantık yok. Araç sürücüleri, artık nerede durması gerektiğini, nerede hareket etmesi gerektiğini bilmeli, bu bilinci oturtmalıyız. Trafik kurallarına, trafik polislerine de artık iş düşmemeli. Bu farkındalığı kendi içimizde oluşturabilmeliyiz” dedi.

“TEMİZLİK, SADECE BELEDİYENİN İŞİ OLMAMALI”

Temizlik çalışmaları ile kente estetik bir görüntü kazandırıldığını belirten Aksoy “Temizlik, sadece bir kurumun ya da belediyenin işi değil. Vatandaş da kendi evinin, işyerinin önünü temiz tutmayı artık öğrenmeli. İşyerlerinin önünde, özellikle gıda satışı yapılan yererin önünde biriken çöpler, beni rahatsız ediyor. Kimi zaman aracımdan inip, kendi elimle toplamayı da düşünüyorum. Beç çöp atayım, birileri temizlesin, sonra ben tekrar çöp atayım da çevre kirliliğinden şikâyet edeyim, artık bunu terk etmeliyiz” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete