GÜNDEM

ATATÜRK PARKINDAKİ AĞACI OYUNCAKLARLA SÜSLEDİ

Dikkatleri barışa çekmek amacıyla zaman zaman farklı etkinlikler yaparak adından söz ettiren Ziya Saran, bu kez de savaşta ölen çocuklara dikkat çekti.

ATATÜRK PARKINDAKİ AĞACI OYUNCAKLARLA SÜSLEDİ
22-12-2015 22:52
Google News

Atatürk Parkı'nda bir ağacı süsledikten sonra çocuklara çeşitli hediyeler dağıtarak barış mesajları veren Saran, yeni yılda savaşların son bulmasını istedi. Toplumda farkındalık oluşturmayı amaçladığını söyleyen Saran “Her vatandaş yılbaşı akşamı evinin ya da iş yerinin önünde bulunan bir ağaca çeşitli hediyeler asarak çocuklara yönelik böyle bir çalışma yapabilir. Ben burada ilk adımı attım. Amacım çocuklar için güzel bir dünya sağlamak” dedi.

ÇAM AĞAÇLARI OYUNCAKLARLA SÜSLENSİN

Ortadoğu’da yaşananlara dikkat çeken barış gönüllüsü Ziya Saran, yılbaşında ağaçların oyuncaklarla süslenmesini isteyerek “Önümüzdeki günlerde yılbaşı etkinlikleri düzenlenecek. İnsanlar zaten ağaç süslüyor. En azından çocuklar için bu ağaçlar oyuncaklarla süslensin. Her esnaf işyerinin önündeki bir ağacı oyuncaklarla süslesin. Sonra bu oyuncakları çocuklara dağıtsın. Çocuklar üzerine savaşsız bir dünya kurulsun” dedi.

BELEDİYE VE STK'LAR BU KONUYA ÖNCÜLÜK ETSİN

Çocukların ölmemesi adına herkesi ağaç süslemeye davet eden Saran “Özellikle belediyeler, sivil toplum kuruluşları bu konuya öncülük etsin. Mahatma Ghandi bunun için çok güzel bir söz söylemiş, yemin ederim ki dünyanın bütün toprakları bir tek insan kanının akıtmasına değmez, diyor. Ortadoğu liderleri bu sözü iyi okuyup analiz etmeliler. Çünkü bu coğrafyada kan akıyor. Irak savaşında 500 bin çocuğun öldüğü söyleniyor. Bu topraklar için değer mi? Çok ciddi acılar yaşanıyor ve o acılar oraya özel kalmıyor. Herkesin içini yakıyor. Ben diyorum ki savaşsız bir dünya adı altında bu tür etkinlikler yapılsın. Amaç bir oyuncak ve pastayla dikkatleri mutluluğa, barışa ve savaşsız bir dünyaya çekmek olmalıdır” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete