TÜRKİYE VE DÜNYADAN

ATAUZDER, destek aradı

Atanamayan Uzmanlar Derneği ATAUZDER yaşadıkları hak kayıplarına yönelik olarak Meclis görüşmelerini sürdürüyor.

ATAUZDER, destek aradı
19-01-2024 11:58
19-01-2024 11:59
Google News

Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER), Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayrılan ve kamu kurumlarında atama bekleyen eski uzman çavuşların mağduriyetlerinin giderilmesi için TBMM’de çeşitli milletvekilleriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

ATAUZDER Genel Başkanı Mustafa Gündeşlİ ve yönetim kurulu üyeleri, AKP'nin Mersin, İstanbul, İzmir ve Elâzığ milletvekilleri ile bir araya gelerek sorunların çözümü noktasında destek talebinde bulundu. ATAUZDER ziyaretlerde AKP'li milletvekillerinden Ali Kıratlı, Ümmü Gülşen Öztürk, Mehmet Ali Çelebi ve Erol Keleş ile olumlu görüşmeler sonrasında Milletvekilleri, sorunun çözümü konusunda destek vereceklerini ve bu durumun bir devlet meselesi olduğunu belirtti.

“KAZANILMIŞ HAKLARA RAĞMEN ATAMALAR YAPILMIYOR”

ATAUZDER Genel Başkanı Mustafa Gündeşlİ, Kazanılmış hakların olmasına rağmen yıllardır kamu kurumlarındaki atamaların gerçekleşmediğini ve olumsuz yanıt aldıklarını söyledi.

Gündeşli, “Eski uzman çavuşların durumu, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri çerçevesinde ele alınıyor. Kanunlar, en az yedi hizmet yılı tamamlayan ve kendi isteğiyle görevden ayrılan uzman çavuşların kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş memur kadrolarına atanmalarına olanak tanımaktadır. Ancak, birçok eski uzman çavuş, bu kazanılmış haklarına rağmen yıllardır kamu kurumlarındaki atamaları gerçekleşmemekte ve olumsuz yanıtlar almaktadır” dedi.

“VEKİLLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Mağduriyetlerin giderilmesi milletvekilleri ile yapılan görüşmelerde gösterilen ilgi ve destek için milletvekillerine teşekkür eden Gündeşli, “Bu konunun çözümü için verdikleri sözlerden dolayı milletvekillerimize minnettarım. ATAUZDER olarak bu mücadelede sesimizin duyulmasını ve yaşanan mağduriyetlerin sona erdirilmesini umut ediyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete