GÜNDEM

ATAY’DAN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI;

ATAY’DAN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI;

ATAY’DAN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI;
02-12-2014 19:43
Google News

 “herkes bir engelli adayıdır”

Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay, Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında herkesin bir gün engelli duruma düşebileceğini hatırlatarak, engelli vatandaşlara gerekli desteğin verilmesi konusunda herkese büyük görevler düştüğünü söyledi.

Atay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün,  engelli vatandaşların sorunlarının aşılabilmesi, hayat standartlarının yükseltilmesi, bu yöndeki toplumsal hassasiyet ve bilincin yükseltilmesi için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

ONLARIN SORUNU, HEPİMİZİN ORTAK SORUNUDUR

Nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan engelliliğin, hukuki, sosyal ve ekonomik yönleri olan çok boyutlu bir konu olduğuna dikkat çeken Atay “ülke nüfusunun yüzde12’sini çeşitli engel gruplarındaki vatandaşlar oluşturmaktadır, onların sorunu hepimizin ortak sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi.

Atay, yaptığı açıklamada “Unutmamalıyız ki engellilik kişinin tercihi değildir ve her birey birer engelli adayıdır. Engelli vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik devletin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızın da etkin rol üstlenmesi büyük önem taşımaktadır”  ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?