SİYASET

“ATEŞE SU DÖKEN HER GİRİŞİM, KUTSANMALIDIR”

23. Dönem AK Parti Batman Milletvekili, Akil İnsanlar Heyeti Üyesi Emin Ekmen, dün saat 17.00’de Habertürk ekranlarında yayınlanan Güne Bakış programında, son süreçte yaşanan çatışma ortamına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“ATEŞE SU DÖKEN HER GİRİŞİM, KUTSANMALIDIR”
06-08-2015 22:02
Google News

Canlı yayında Balçiçek İlter Pamir’in konuğu olan Ekmen, PKK’ye tek taraflı ateşkes sürecinin başlatılması için çağrıda bulundu. Akil İnsanlar Heyeti olarak bölgeye yaptıkları ziyaretlere ilişkin bilgi veren Ekmen “Birçok bölge gezisinde Hükümet mensuplarının ciddi eleştirilere maruz kaldığının tanığıyım. Çözüm sürecini engellediği adına oluşan güvenlikli alanda örgütün hâkimiyet alanının genişlemesi, sadece araçların yakılması değil, işadamlarından haraç alınması, 6–8 Ekimde oluşan kaos, örgütle ilişkisi olmayan kişiler üzerinde güvensizlik oluşturmuş. Bu, hükümete eleştiri olarak gelmekteydi. Bu 2 yıllık süreci örgütün, kazanım ve fırsat olarak değerlendirdiği konusunda rahatsızlık söz konusuydu. Bu rahatsızlık varken Suruç’ta henüz IŞİD’in de üstlenmediği ama IŞİD’li teröriste yaptırıldığı açıkça belli olan katliam üzerindeki sis perdesi henüz aralanmamışken ertesi gün Ceylanpınar’da yapılan bir baskın oldu. HPG bu baskını sahiplendi. Ama bugün bizim bununla ilişiğimiz yok diyorlar. Siz çatışma kararı alıp bütün birimlere eylem talimatı verirseniz hangi birimin hangi eylemi yaptığını takip edemezsiniz. Kesin olarak tek taraflı çatışmasızlık ortamına dönülmelidir” dedi.

Geçtiğimiz hafta, Akil İnsanlar Heyeti tarafından yapılan ortak basın açıklamasında imzası bulunduğunu hatırlatan Ekmen “Sağlık sorunu nedeniyle toplantıya katılamadım ama bildiriye imza attım. Bu ateşe su dökecek her girişimin kutsanması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (Atilla İhsan Atay)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
9 Mayıs 2024 e-gazete