GÜNDEM

ATIL DURUMDAKİ ARSADA BELİRSİZLİK

İluh Mahallesi’nde bulunan ve daha önce İl Jandarma Komutanlığı tarafından kullanılan atıl durumdaki arsa, değerlendirilmeyi bekliyor.

ATIL DURUMDAKİ ARSADA BELİRSİZLİK
10-01-2017 21:22
Google News

Söz konusu 5 bin metrekarelik arsa, 65 yıl boyunca Jandarma Komutanlığı tarafından kışla olarak kullanıldı. Kışlanın Bitlis’e taşınması üzerine arsa, atıl duruma düştü. Mahalleli, 2015 yılından bu yana atıl durumda bekleyen binanın okula dönüştürülmesini isterken, Belediye ise yeşil alan için çalışma yapmayı bekliyor.

DÖNEMİN VALİSİ “OKULA DÖNÜŞTÜRÜLECEK” DEMİŞTİ

Dönemin Valisi Azmi Çelik’in talimatı ile yıkılan Jandarma Komutanlığı binasının yerine arsada okul yapılacağı ve semtin okul ihtiyacının bu şekilde giderileceği açıklanmıştı. 2015 yılından bu yana atıl durumda bekleyen arsada tek kazma dahi vurulmadı, hiçbir çalışma yapılmadı.

BELEDİYE YEŞİL ALAN, MAHALLELİ İSE OKUL İSTİYOR

İluh Mahallesinde bulunan 5 bin metrekarelik atıl durumdaki arsa, Belediye tarafından yeşil alana dönüştürülmek istenirken, mahallelinin ise okul istiyor. 900 haneden oluşan semtte okul olmadığı için çocukların farklı mahallelerde okula gittiğini açıklayan Mahalle Muhtarı Mehmet Bars “Arsa, 2015 yılından beri atıl durumda. Buraya okul yapılmasını istiyoruz. Gerekli yerlere müracaat yaptık. Ama arsa, okul ve yeşil alan arasında gidip geliyor. Dönemim Valisi Sayın Azmi Çelik de arsanın okula dönüştürüleceğini açıklamıştı” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete