SPOR

Atletlerimiz Batman’ı dünyaya duyuruyor

Atletizm İl Temsilcisi Ufuk Başkut, son yıllarda elde edilen Türkiye, Avrupa ve Dünya Derecelerinin, Batman’ın ismini uluslararası platformda üst sıralara çıkardığını söyledi.

Atletlerimiz Batman’ı dünyaya duyuruyor
30-05-2023 17:00
30-05-2023 15:39
Google News

Batmanlı Atletler, farklı kategorilerde Avrupa’da ses getirmeye devam ediyor. Çekya’da yapılan Avrupa Takımlar Kupası Yürüyüş Şampiyonasında gençler kategorisinde yürüyen sporcumuz Hayrettin Yıldız, Avrupa İkincisi oldu. İl Temsilcisi Ufuk Başkut “Aynı müsabakada ilk defa büyükler kategorisinde koşan Dünya Gençler Şampiyonu Sporcumuz Mazlum Demir 17.  sırayı alarak ileri için umut verdi. İstanbul Enka Spor Kulübünün Sporcusu olan Batman’ımızın gururu, Hayrettin Yıldız Avrupa ikincisi oldu. Çekya’da 21 Mayıs’ta yapılan Avrupa takımlar kupası yürüyüş şampiyonasında gençlerde yürüyen Hayrettin Yıldız Avrupa ikincisi oldu. İzmir ilinde gerçekleştirilen U16 Bölgesel şampiyonada piste çıkan Petrolspor Kulübü Sporcusu olarak ilimizi temsil eden Servan Acar 15.96’lik derecesi ile şampiyon oldu. İzmir’de gerçekleştirilen U 18 Bölgesel şampiyonada piste çıkan ilimizi temsil eden Petrolspor’lu Yasin Özdemir, 12.92’lik derecesi ile ikinci oldu.  Yasin Özdemir ise disk atma yarışmasında ikinci oldu” dedi.

“BATMAN ATLETİZMİ HER YERDE”

Atletizm Batman İl Temsilcisi Ufuk Başkut “İzmir ve Çekya’dan sonra Mersin’de gerçekleştirilen U16 ve U18 Bölgesel Lig Müsabakalarında Âdem Akın cirit atmada 3, İlhan Akbaş gülle atmada 3, Sadık Çoban disk atmada 3, Elif Savaş gülle atmada 3 ve Nergis Deyan 5 bin metrede 3 oldu” dedi. Başkut, spora desteklerinden ötürü Antrenör Sadullah Ergün ve Baş Antrenör Ümit kemal Pişkin, Kulüp Antrenörleri Ramazan Taymur, Rojda Özdemir ve Azra Akören ile ok TPAO Bölge Müdürü ve Petrolspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demir, Gençlik ve Spor İl Müdürün Mehmet Şafi Özperk, Spor Şube Müdürü Burak Eren, Petrol Spor Kulübü 2. Başkanı Rıdvan Arık’a teşekkür etti. (Gençlik Spor Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete