GÜNDEM

AV. ÖZTÜZÜN “ANALAR, AFFETMEYİN BİZİ”

Abdullah Öcalan’ın Avukatı Mehdi Öztüzün, sosyal medya hesabından, çatışmaların yoğunlaştığı ve ölümlerin arttığı sürece ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

AV. ÖZTÜZÜN “ANALAR, AFFETMEYİN BİZİ”
16-05-2016 22:24
Google News

 “ÖZÜR DİLİYORUM”

Av. Öztüzün, açıklamasında “Bir insanın ölümü (etnisite, düşünce ve üniforması ne olursa olsun), bütün insanlığımızın cehennemin dibine batması ve ölmesidir. Suçlu ne savaşan gerilla, ne asker ve polis! Suçlu olan ölümleri durduramayan siyaset. Ben de dâhil, hesap sorun bizden. Suçluyuz hepimiz. Ölümleri durduramadığımız için, kendi adıma halklarımızdan özür diliyorum. İşte bunun için mahkemede şöyle dedik, sizin vereceğiniz cezalar bizi ilgilendirmez” ifadelerini kullandı.

“ANALAR, AFFETMEYİN BİZİ”

Yaşanan çatışma ve operasyonlarda çocuklarını kaybeden annelere seslenen Av. Öztüzün “Ben makeme-i kübra da hesap vermek istemem. Çocuklarını yitiren analar af etmeyin bizi. Gerilla, asker, polis ve sivil, tüm ölümlere üzülenler sadece insan olarak kalmışlardır. Siz terörist olarak adlandırabilirsiniz ama anasının bir tanesidir o, faşist polis ve asker olarak adlandırabiliriz ama aile reisi ve babadır o. Lanet olsun bu savaşta çıkarı olanlara ve buna itiraz etmeyenlere, izleyenlere de tabi ki. Sartre ne güzel demiş; hepimiz katiliz. Katillerden olmamak için karşı dur. Durdurabiliriz bu savaşı” açıklamasını yaptı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete