SİYASET

AV. ÖZTÜZÜN’DEN "KAYYUMLA ÇALIŞMAM" ÇIKIŞI

Abdullah Öcalan’ın Avukatlarından Mehdi Öztüzün, kayyum uygulamasının hayata geçirildiği Batman Belediyesinde, çalışmaya devam etmeyeceğini açıkladı.

AV. ÖZTÜZÜN’DEN "KAYYUMLA ÇALIŞMAM" ÇIKIŞI
22-09-2016 20:56
Google News

Belediyenin avukatlığını yapan Öztüzün, çalışmayı bırakma kararını, sosyal paylaşım ortamındaki hesabından duyurdu.

“İNSANLAR ÖLÜRKEN KAYYUM MESELESİNİN ÖNEMİ YOK”

Av. Öztüzün, paylaşımında “Paylaşımlarımı takip eden arkadaşlar, dokunulmazlıkların kaldırılması ve belediyelere kayyum atanması ile ilgili paylaşımlar da bulunmadığımı fark etmişlerdir. Bodrumlarda insanlar katledildi, her iki taraftan yoksul halk çocukları ve birçok sivil yaşamını yitirirken, dokunulmazlıklar ve kayyum meselesinin, hiçbir kıymeti harbiyesi yok diye düşünenlerdenim” ifadelerini kullandı.

“İŞİNE DEVAM EDEN İŞÇİLERİ KINAMAM”

Kayyum uygulamasının hayata geçirildiği Batman Belediyesinde, çalışmaya devam eden personelleri kınamayı doğru bulmadığını açıklayan Av. Öztüzün, mesajını “Kayyum atanan Batman Belediyesinin bir çalışanı olarak. Kayyumla çalışmayı ahlaki bulmadığını için, onlarla çalışmayacağımı belirtiyorum. Ancak sömürü maaşı ile çalışıp evine ekmek parası götüren emekçi yi de, işine devam ettiği için kınamayı da doğru bulmam. Önceden de açıkla terbiye edilmeye çalışılan emekçiler, yine ne kar verirlerse versinler saygı duyarım. Sonuç olarak ahlakı ve politik ilkelerim nedeniyle kayyum yönetimi ile çalışmayacağımı belirtiyorum” ifadeleri ile sonlandırdı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete