GÜNDEM

AV. ÖZTÜZÜN “ÖLEN HERKESİN ACISINI İÇİMDE TAŞIYORUM”

Abdullah Öcalan’ın Avukatı Mehdi Öztüzün, çatışmanın yoğunlaştığı ve ölümlerin arttığı süreçte, barış çağrılarını yineledi. Sosyal medya hesabında ve verdiği demeçlerde sık sık uzlaşma çağrıları yapan Avukat Öztüzün, Türkçe ve Kürtçe ağıtlardan utandığını ifade etti.

AV. ÖZTÜZÜN “ÖLEN HERKESİN ACISINI İÇİMDE TAŞIYORUM”
14-07-2016 21:51
Google News

 “HALKLAR KAN KAYBEDİYOR”

Avukat Öztüzün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Ortadoğu ve ülkemin her tarafına cenazeler geliyor, ölüm ve yıkım coğrafyasına döndü her yer. Batman’a iki cenaze geldi (biri de henüz cenazesine ulaşılamadığı için getirilemedi) Ülke, küresel güçler ve yerli işbirlikçilerinin kâr elde ettiği yoksul halkların kan kaybettiği bir coğrafyaya döndü maalesef. Duyun artık halklar düşman ediliyor, her dilde êdî bese (artık yeter) diyoruz” dedi.

“İNANÇ VE ÜNİFORMA NE OLURSA OLSUN ÖLÜMLERE HAYIR!”

Öztüzün, açıklamasının devamında “Yarın çok geç olabilir artık. Etnisite, inanç ve üniforması ne olursa olsun, ölümlere hayır. Cenaze törenindeki, Kürtçe ağıtlar hala kulaklarımda hala ve utanıyorum insanlığımdan, Sizler de Türkçe ağıtlardan dolayı üzüntü yaşıyor musunuz yetkililer. Ben ölen asker ve polisin de acısını içimde taşıyorum. Ya siz yaşamını yitiren gerillaya üzülüyor musunuz? Artık yeter; hiçbir iktidar ve düzen, ömrünün baharında yaşamlarını yitiren Kürt, Türk, Arap, Ermeni… Gençlerin, ailelerinin acısından daha kutsal olamaz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete