EĞİTİM

AVM’DE UZAY YOLCULUĞU

Batman Park Alışveriş Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle AVM’nin 2. katına Planetarium Uzay Küresi’ni getirdi.

AVM’DE UZAY YOLCULUĞU
27-04-2015 23:38
Google News

Etkinlik kapsamında tüm çocuklara ücretsiz gösterimi yapılan Planetarium, yoğun ilgiyle karşılaştı. Funny Club Planetarium İşletmecisi Mehmet Gönülaçar, etkinlikle ilgili “Planetarium Uzay Küresi, okullarda yapılan bir eğitim hizmetidir. Türkiye’de sadece İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde işletiliyor. Biz bu sistemi Batman’a ve bölgeye hizmeti sunarak çocuklarımızı teknolojik bir eğlence ve eğitim sistemiyle buluşturacağız. Bilimi eğlenceli hale getirip gerçek bilgi aktarımını sağlamak, başlıca amacımız olup çocuklarımıza bu konuda katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

UZAYI GEZİYORLAR

Planetarium’a ilişkin bilgi veren Gönülaçar “Planetarium Uzay Küresi,  360 derecelik görüntüleme teknolojisi ile yıldızlar, gezegenler, galaksiler, gökcisimlerini ve onların uzay boşluğundaki hareketlerini simule eden bir sistemdir. Özel bir çadırdır, uzayda sanal bir yolculuk yapma deneyimi sağlar. Bu sayede çocuklara temel gökyüzü eğitimi verilmektedir” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete