SPOR

Avrupa Kulüpler Birliği Toplantısı İstanbul'da Gerçekleştirildi

UEFA Genel Sekreter Vekili, ECA yönetim kurulu üyeleri, TFF Başkanı ve Türk kulüplerinin yöneticileri İstanbul'da bir araya geldi

Avrupa Kulüpler Birliği Toplantısı İstanbul'da Gerçekleştirildi
08-03-2024 19:10
Google News

İstanbul TFF Riva Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya, UEFA Genel Sekreter Vekili Giorgio Marchetti, ECA yönetim kurulu üyeleri, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyeleri ile Avrupa ve Türk kulüplerinin yöneticileri katıldı. Toplantıda, Avrupa kupalarının yeni formatı ve Türk futbolunun Avrupa'daki konumu ele alındı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk futbolunun son dönemde Avrupa ülke puanı sıralamasında yükseliş gösterdiğini ve önümüzdeki sezon 5 takımın Avrupa kupalarında mücadele edeceğini belirtti. Ayrıca, Süper Lig'de play-off sisteminin gündemlerinde olmadığını ve hedeflerinin Süper Lig'i 18 takıma düşürmek olduğunu açıkladı.

Kulüpler Birliği Vakfı ve ECA Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Türk futbolunun uluslararası arenadaki konumunu güçlendirmenin önemine vurgu yaparak, Avrupa futbolundaki değişim sürecine dikkat çekti. ECA'nın Türk kulüplerine sağlayacağı faydalardan bahseden Koç, Avrupa'da oynanan maçlardaki hakem performanslarına da eleştirilerde bulundu.

UEFA Genel Sekreter Vekili Giorgio Marchetti ise yeni Avrupa kupaları formatının kulüplerin daha fazla maç oynamasını sağlayacağını belirtirken, Türk takımlarının Avrupa'daki başarısının devam etmesi halinde daha fazla takımın katılım listesine etki edeceğini aktardı. Türk futbolunun Avrupa kupalarındaki performansının ülke sıralamasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Toplantıda ayrıca, Avrupa'daki kulüplerin yeni ilişkiler geliştirmesi ve ECA'nın Türk kulüpleri üzerindeki etkisinin artması üzerine de konuşmalar gerçekleştirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete