YAŞAM

Avrupa’nın en büyük fabrikası, Muş’ta açılacak

Avrupa’nın en büyük tütün işleme fabrikasının temeli Muş'ta atıldı. Temeli atılan fabrikada hedef, 700 kişiyi istihdam etmek.

Avrupa’nın en büyük fabrikası, Muş’ta açılacak
09-06-2023 15:00
09-06-2023 21:39
Google News


Muş’ta Star Agritech İnternational Firması tarafından yapılacak olan Avrupa’nın en büyük tütün işleme fabrikasının temeli atıldı.  Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) gerçekleştirilen temel atma görenin Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Komutanı Mehmet Kasım Ermiş, Star Agritech İnternational Genel Müdürü Mustafa Tütüncü, belde belediye başkanlarıyla kurum amirleri ve davetliler katıldı. Star Agritech İnternational Genel Müdürü Mustafa Tütüncü “Laboratuarıyla, tütün tıraşlama hattıyla, ikinci fazda tütün ve türevlerinden üretilen rinkon ve damar patlatma hatlarıyla Muş’u çok farklı bir noktaya taşıyacağız. Türkiye menşeli, Türkiye topraklarında faaliyet yürüten uluslararası bir şirketiz. Temelini attığımız fabrika, saatte 10 ton, yıllık 20–25 milyon ton tütün işleme kapasitesine sahip, yüksek teknolojiye sahip bir tütün tıraşlama hattıdır. Sadece laboratuarı Muş’a bir katma değer sağlayacak. 23 bin metrekarelik kapalı alana sahip işletmede, Doğu ve Güneydoğu’da tarımsal inovasyon merkezi olarak konumlandırılmak için çalışmalar yürütülüyor. Yaklaşık 12 milyon dolarlık yatırımla Muş’ta inşa edilen tesis, Avrupa’nın da en büyük tütün işleme fabrikasını temsil ediyor” dedi.

“7 MİLYAR TL’LİK SULAMA PROJESİ HAYATA GEÇİRİLECEK”

Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz “Bu memleketin gelişmesi için böyle yatırımlara ihtiyaç var. Memleketin en önemli davası da iş ve aş davasıdır. Muş, genç nüfus oranı itibariyle Türkiye’nin en genç 3 ilinden biri. Bu noktadan hareketle bu yatırımların değeri daha büyük. Emek yoğun sektörlerin de değeri çok daha büyük. Tekstil, emek yoğun bir sektördür. İhalesi bitmiş olan 3,5 milyar TL’lik çok önemli bir sulama işi bu ay içerisinde şantiye kurmak suretiyle başlayacaktır ve yine 3,5 milyar liralık ikinci merhalesi de ihale aşamasında” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Mayıs 2024 e-gazete