GÜNDEM

AYAKÇILAR GÜNEŞTE KALDI

Batman Meydan Mahallesi’nde bulunan ayakçılar çarşısı esnafı, projedeki eksikleri gündeme getirmek amacıyla bir araya geldi.

05-09-2021 14:17
BATMAN
Google News

 "PROJEDE EKSİKLİK VAR"

Projenin eksiklerini tek tek sayan esnaf "Biz ayakçılar olarak 21 yıldır buradayız. En son vali bey sağ olsun dedi ki geçen yıl, biz buraya güzel bir proje yapacağız. Hatta pasaj şeklinde yapacağız dedi ama maalesef kötü bir şekilde yapıldı. Şöyle bir eksiklik var. Proje 3 metre sağ taraf 3 metre sol taraf gölgelik olması gerekirken ortasında geriye doğru 2 metre gelmiş ama öbür taraf 3 metre kalmıştır. Bu hem bir adaletsizliğe sebep oluyor hem de bu güneşte gölgenin olmayacağı şekilde kalıyor. Bu proje ayakçıların gölgede kalacağı şekilde yapılmamıştır" dedi.

"BİRKAÇ KİŞİ İSTEMEDİ DİYE PROJE DEĞİŞTİRİLDİ"

Birkaç esnafın isteği üzerine projenin değiştirilmesini eleştiren esnaf “5-6 yıldır bu projenin yapılmasını zaten bekliyorduk. Buranın projesi zaten belliydi eskiden ama birkaç tane esnaf vatandaş gidip bu projeyi değiştirdi. Beyaz eşyacı kabul etmeyerek vali beyle görüşmüş ve demiş ki: Bizim bina tarafı 2 metre olsun binadan ilerisi ise 3 metre olsun demiş. Ancak 2 metre bizi güneşten kesinlikle korumuyor. Ayakçılar olarak güneşte kalacağız’’ dedi.

"ESKİ HALİMİZ DAHA İYİYDİ"

2 metrelik bir gölgeliğin onları güneşten korumadığını söyleyen esnaf “Proje 3 metre sağ taraf 3 metre sol taraf olması gerekirken ortasından geriye 2 metre olması maalesef bizi güneşten korumuyor. Eski halimiz bundan daha iyiydi. Biz bu şekilde istemiyoruz. İstiyoruz ki yetkililer gelsin burada sesimizi bir dinlesin. Onun dışında bazı arkadaşların yeri 6 metre genişlik yapılmış bazıları 4 metre genişlik yapılmış. Ortada bir adaletsizlik var. Öğlen ortasında tam tezgahın üzerine güneş vuracak. Biz nasıl çalışacağız yani bu çatı niçin yapıldı. Yapılan bu çatı yazın bizi güneşten korumayacağı gibi kışın da yağmurdan korumayacaktır. Başkan yardımcısından randevu almaya gittik ama randevu vermediler. Gelenler sadece işçilerdir ve biz onlarla da karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Burası güneydoğunun sembollerinden bir yer. Batman nasıl petrol ile biliniyorsa ikinci el telefon piyasası da öyle bilinen bir yerdir. Biz telefoncular olarak burada mağduruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete