GÜNDEM

AYBÜKE ÖĞRETMEN 24 KASIM’DA ANILDI

Batman'ın Kozluk İlçesi’nde 4 yıl önce şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, görev yaptığı okulda anıldı.

AYBÜKE ÖĞRETMEN 24 KASIM’DA ANILDI
24-11-2021 15:42
24-11-2021 15:46
BATMAN
Google News

İlk görev yeri olan Kozluk'ta 9 Haziran 2017'de karne dağıttıktan sonra evine dönerken, dönemin Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına açılan ateş sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 22 yaşında şehit olan Yalçın için adını taşıyan okulda anma programı yapıldı. Şehit Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi'ndeki programa katılan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, okul girişinde bulunan anı defterini imzaladı. Her Öğretmenler Günü'nün Batman'da buruk geçtiğini ifade eden Vali Şahin “Çünkü Aybüke öğretmenimizin acısı yüreğimizde taptaze duruyor. Kütüphanemiz bir büyük meşale gibi yanıyor” dedi.

24 KASIM’A ÖZEL TÖREN

Batman'da İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel program düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahibi olduğu programa, Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin katıldı. Vali Şahin “Öğretmenliği meslek olarak benimsemiş öğretmenlerimiz bilirler, öğretmenlik sadece öğretmenlere mahsus bir şey değil, hepimiz her ortamda bilgi aktarımının içindeyiz. Öğretmenlerimiz tabi bunu kendilerine bir meslek edinmişler ve bir hayat tarzı olarak yaşıyorlar” dedi. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran da öğretmenliğin her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleği olduğunu anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete