YAŞAM

Aybüke Öğretmen, 24 Kasım’da anıldı

Kozluk'ta ilk görev yaptığı okulda 6 yıl önce karne dağıttıktan sonra evine dönerken, dönemin Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına açılan ateş sonucu şehit olan Aybüke Öğretmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde unutulmadı.

Aybüke Öğretmen, 24 Kasım’da anıldı
24-11-2023 03:00
23-11-2023 16:58
BATMAN
Google News

Batman'ın Kozluk ilçesinde farklı okullarda görev yapan müzik öğretmenleri, 2017'de saldırısı sonucu şehit olan 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın için okula kazandırdığı müzik atölyesinde bir araya geldi. Okula kazandırdığı müzik atölyesinde düzenlenen programda, ilçede farklı okullarda görev yapan müzik öğretmenleri şehit öğretmenin Mağusa Limanı türküsü başta olmak üzere en sevdiği şarkıları seslendirdi.  Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nezir Sevim, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün kendileri için hüzünlü geçtiğini belirterek “Aybüke ve Necmettin öğretmen gibi birbirinden değerli daha nice öğretmenleri eğitim camiası olarak şehit verdik. Neslimizin yücelmesi adına her türlü fedakarlığa katlanan, dünün, bugünün ve yarının mimarları, birbirinden değerli bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum” dedi.

İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLER YARARINA KONSER VERMEYİ PLANLAMIŞ

Aybüke öğretmen ile aynı dönemde ilçede görev yapan müzik öğretmeni Hakan Karabulut, hayatının baharında şehit olan Aybüke Yalçın'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydederken “Çok planı vardı. Çok sesli korolarda görev alıyordu. İlçede her türlü müzik programına beraber gidiyorduk. İhtiyaç sahibi çocuklara kışlık bot ve mont alabilmek için bir hayır konseri planladık. Anne ve babası olmayan çocuklar için bir hayır konseri verme adına planımız vardı. Aybüke'miz gittikten sonra böyle etkinliklere giremedik. Çünkü onun yeri dolmayacaktı” dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete