GÜNDEM

AYBÜKE ÖĞRETMEN, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Batman’ın Kozluk İlçesinde düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden genç müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın cenazesi, Batman’da düzenlenen töreninin ardından havayolu ile Ankara’ya uğurlandı.

AYBÜKE ÖĞRETMEN, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
10-06-2017 23:36
Google News

Talihsiz öğretmenin cenazesi, Ankara’dan karayolu ile Çorum’a götürülerek defnedilecek.

BAVUL HAZIRLADI, TABUTLA GÖNDERİLDİ

Batman'ın Kozluk İlçesinde 2 örgüt üyesi, gasp ettikleri ticari araçla, Kozluk Belediye Başkanlığına ait makam aracını uzun namlulu silahlarla taramış, olay sırasında başka bir aracın içinde bulunan Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, vücuduna isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetmişti. Ekim 2016'da ilçeye atandığında “öğretmen oldum ben” diyerek sevincini sosyal medya ortamında sevenleri ile paylaşan ve o tarihten bu yana Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde Müzik Öğretmenliği yapan 22 yaşındaki Şehnaz Öğretmen, tatil için bavul hazırlığı yaparken, memleketine tabut içerisinde gönderildi.

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Şenay Öğretmen, öğrencilerine karne dağıttıktan sonra yaz tatili için ailesinin yanına gitmeyi planlıyordu. Belediye Başkanlığına ait makam aracına düzenlenen silahlı saldırıda, kör kurşunun isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 23 yaşındaki öğretmen için Batman’da cenaze töreni düzenlendi.

MESLEKTAŞLARI ONU YALNIZ BIRAKMADI

Şenay Öğretmen için Öğretmen Evi’nde düzenlenen uğurlama törenine Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Şevket Ertuğ Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Müftü Turgut Erhan, Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık, talihsiz öğretmenin acılı ailesi ve meslektaşları katıldı.

 “MESLEĞİNE DOYAMADAN KAYBETTİK”

Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninde, Şenay Öğretmenin hayat hikayesi okundu. Vali Ahmet Deniz “Başta aileleri ve yakınları olmak üzere bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Öğretmenlik, fedakarlık isteyen kutsal bir meslektir. Vatan ve millet aşkıyla ülkesi için çırpınan genç öğretmenimizi hainler yüzünden mesleğine doyamadan kaybettik. Bu millet bin yıldır kardeşçe sevgi, birlik ve beraberlikle yaşamış ve yaşamaya devam edecektir” dedi. Törende Müftü Turgut Erhan tarafından dualar okundu. Gözyaşları içerisinde havayolu ile Ankara’ya uğurlanan genç öğretmenin cenazesi, karayolu ile Çorum’un Osmancık İlçesine götürülerek defnedilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete