GÜNDEM

AYBÜKE ÖĞRETMEN, TOPRAĞA VERİLDİ

Batman’ın Kozluk İlçesinde düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden genç müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın cenazesi, Batman’da düzenlenen törenin ardından Çorum’a götürülerek toprağa verildi.

AYBÜKE ÖĞRETMEN, TOPRAĞA VERİLDİ
11-06-2017 21:37
Google News

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kozluk’ta 2 örgüt üyesi, gasp ettikleri ticari araçla, Kozluk Belediye Başkanlığına ait makam aracını uzun namlulu silahlarla taramış, olay sırasında başka bir aracın içinde bulunan Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, vücuduna isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetmişti. Ekim 2016’da ilçeye atandığında “öğretmen oldum ben” diyerek sevincini sosyal medya ortamında sevenleri ile paylaşan ve o tarihten bu yana Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde Müzik Öğretmenliği yapan 22 yaşındaki Şenay Öğretmen, tatil için bavul hazırlığı yaparken, memleketine tabut içerisinde gönderildi.

MESLEKTAŞLARI ONU YALNIZ BIRAKMADI

22 yaşındaki öğretmen için Batman Öğretmen Evi’nde düzenlenen uğurlama törenine Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Şevket Ertuğ Aksoy, Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Müftü Turgut Erhan, Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık, talihsiz öğretmenin acılı ailesi ve meslektaşları katıldı. Törende Aybüke Öğretmenin hayat hikayesi okundu.

BAKAN YILMAZ, CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Aybüke Öğretmenin cenazesi, duaların ardından Çorum’un Osmancık İlçesine götürüldü. Osmancık’ta düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı. Bakan Yılmaz “Milli Eğitim camiası olarak yastayız” dedi. Okunan duaların ardından Aybüke Öğretmenin naaşı toprağa verildi. Arkadaşları ise bayrak ve gelin duvağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

OKUDUĞU TÜRKÜYLE YÜREKLERİ PARÇALADI

Şenay Öğretmenin ölümünden sonra sosyal medyada yürek burkan paylaşımlar yapıldı. Genç Öğretmenin, Mağusa Limanı türküsünü seslendirirken çekilmiş görüntüleri, sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşıldı.

“ÖLÜM GELECEKSE DE YAPACAK BİR ŞEY YOK”

Şenay Aybüke Öğretmenin, bir arkadaşına whatsapp üzerinden göndermiş olduğu mesajlar da sosyal medyada paylaşıldı. Aybüke Öğretmenin yazdığı ve “Canımız sıkkın zaten, daha ne kadar sıkılsın? Kendimiz için, sevdiklerimiz için korkmaya başladık. Nerede, ne zaman, ne olacağı belli değil. Ailemden uzaktayım. Ödüm kopuyor, ya onlara bir şey olursa ya bana olursa onlar ne yapar diye. Böyle düşünerek hal olacak bir şey değil, biz elimizden geldiği kadar temkinli oluruz da, ölüm bu geleceği varsa yapacak bir şey yok” ifadelerinin yer aldığı mesaj, talihsiz öğretmenin duygu dünyasını gözler önüne serdi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete