EĞİTİM

AYDIN YAYINLARI’NDAN BAŞARI GETİRECEK TÜYOLAR!

Aydın Yayınları Eğitim Uzmanları, 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde uygulanacak YKS ile ilgili başarı getirecek önemli bilgiler paylaştı.

AYDIN YAYINLARI’NDAN BAŞARI GETİRECEK TÜYOLAR!
21-06-2021 07:52
ANKARA
Google News

Sınavlara hazırlıkta 36 yıllık tecrübemiz ile binlerce öğrencinin hayallerini gerçekleştirmesine aracılık ettik. Şimdi sıra 2021 YKS’de! Eğitim uzmanlarımız tarafından hazırlanan yazımızı dikkatle okumanızı ve uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

Adaylar, 26 Haziran Cumartesi saat 10.15’te TYT’ye (Temel Yeterlilik Testi - 135 dakika), 27 Haziran Pazar saat 10.15’te AYT‘ye (Alan Yeterlilik Testi - 180 dakika), öğleden sonra saat 15.45’te YDT’ye (Yabancı Dil Testi - 120 dakika) gireceklerdir. Pandemi döneminde eğitimlerine online ve yüz yüze olarak devam eden öğrencilerin, hedeflerine ulaşmaları için en önemli unsurun, sınav motivasyonlarını kaybetmemeleri olduğunun altını çizen Aydın Yayınları eğitim uzmanları, öğrenci ve velilerin en çok merak ettikleri soruların yanıtlarını verdi. İşte o sorular ve yanıtları:

Bugünden itibaren ne yapmalıyım?

TYT ve AYT konularını tekrar etmelisin. Hiç bilmediğin ya da yetersiz olduğun konular varsa, o konulara çalışmayı artık bırakmalısın. Her gün, süreli olarak bir adet deneme sınavı uygulamalısın. (TYT, AYT veya YDT)

Akşamları en geç, 23.00’de yatmalı, sabahları da 07.00’ de kalkmalısın.

Her sabah kahvaltı yapmalı, öğünlerini atlamadan, sağlıklı besinler tüketmelisin.

Her gün temiz havada kısa yürüyüşler ile birlikte fiziksel hareketler yapmalısın.

Covid-19 nedeniyle hijyen tedbirlerine ve sosyal mesafe kurallarına uymalı, dışarı çıkarken maske takmalısın.

Sınav gününden önce, sınava gireceğin okulu görmeli, sınav sabahı okula giderken kullanacağın güzergahı belirlemelisin.

Sınavdan bir gün önce neler yapmalıyım?

Cuma günü çalışmayıp dinlenebilirsin.

Beslenme alışkanlıklarının dışına çıkmamalı, dışarıda yemek yememeli, metabolizmanın tepki vermesine sebep olacak yağlı ve ağır yiyecekler tüketmemelisin.

Gün içerisinde temiz havada 1 - 1,5 saat kadar yürüyüş yapmalısın.

 Sınav günü giyeceğin kıyafeti hazırlamalı, eşofman tarzı rahat ve pamuklu kıyafetler seçmeli, sıcaktan rahatsız olduğunda, rahatça çıkarabileceğin ikili üst kıyafetler tercih etmelisin.

Uyumadan önce, sıcak ıhlamur, melisa çayı veya ada çayı içmek ve sıcak duş almak, bünyeni dinlendirip, gece rahat uyumanı sağlayacaktır.

 Sınav günü yanında götüreceklerini hazırlamalısın.

Sınav günü yanımda götüreceklerim nelerdir?

T.C kimlik kartı veya pasaport TYT, AYT veya YDT Giriş Belgesi (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden, kendi şifreni ve TC kimlik numaranı girerek renkli veya renksiz çıktı almalısın.)

Küçük pet şişe su (şeffaf, jelatini çıkartılmış olsun)

Maske, şeffaf şişede küçük dezenfektan ve peçete

DİKKAT! Sınava giderken, kıyafetlerinde ve ayakkabında metal aksesuarlar bulunmasın. Yanında çanta, saat, cep telefonu ve elektronik cihazlar, metal para, metal takı, yüzük, künye, toka bulunmasın. Saçını toplamak için lastik toka kullanabilirsin.

Sınav sabahı nasıl hazırlanmalıyım?

Sabah 07.00’de kalkıp yüzünü bol soğuk su ile yıkamalısın.

Sınavda yanında götüreceklerini bir kez daha kontrol etmelisin.

 İyi bir kahvaltı yapmalı, kahvaltıda her zaman alışık olduğun yiyecekleri yemelisin. Şayet kahvaltı yapamıyorsan, sınav yerine geldiğinde, binaya girmeden önce, evde hazırladığın sandiviçi yiyebilirsin.

Heyecanlı ve stresli olman çok normaldir. Biraz adrenalin senin sınava daha iyi konsantre olmanı sağlayacaktır. Sınav salonuna geçmeden önce lavabo ihtiyacını gidermelisin. Sınav başladıktan sonra çıkışa izin verilmeyecektir.

 

Sınavda nelere dikkat etmeliyim?

Sınav başlamadan önce, salon görevlileri tarafından size bir poşet içerisinde; 2 adet kurşun kalem, silgi, kalemtraş, peçete, şeker, maske verilecek ve elinize dezenfektan sıkılacaktır.

İçme suyunu sıranın alt gözüne bırakabilirsin (bir aksilik olup da cevap kağıdına dökülmemesi için)

Sizlere ilk önce, üzerinde resminiz olan, ad-soyad ve T.C. kimlik numaranızın yazılı olduğu OPTİK KAĞIDINIZ dağıtılacaktır.

Optik kağıdının sağ üst kısmındaki boş alanı, küçük harflerle doldurup (ad, soyad, baba adı, doğum tarihi) imzalamalısın. Optik kağıdına, TC Kimlik Numaranı kodlamalısın.

Daha sonra, salon görevlileri tarafından poşetlerden çıkarılarak, Soru Kitapçığınız dağıtılacaktır. Soru kitapçığının kapağına tüm bilgilerini yazmalı ve imzalamalısın.

Optik kağıdına, Soru Kitapçık numaranı kodladıktan sonra, hemen altında yer alan “Soru kitapçık numarasını doğru kullandım” bölümünü imzalamayı unutma.

Sınav başladığında, maskeni istersen çıkarabilirsin.

Soru kitapçığını ve cevap kağıdını başkası görmeyecek biçimde tedbirini almalısın (sınavlarda kopya çeken de çektiren aynı cezayı alır).

Sınava başladığında veya sınavın ortalarında soruları algılayamadığını veya sorunun sonuna geldiğinde, başını unuttuğunu hissedersen, bunun normal olduğunu aklından çıkarma. Hemen gözlerini 1-2 dakika kadar kapatıp derin derin nefes al, büyük ölçüde rahatlayacak ve sorun kalmadığını fark edeceksin. Çözemediğin soruyla inatlaşmak ve işaret koyarak diğer soruya geçmek, zamanı iyi kullanman için altın kuraldır. Vaktin kalırsa dönüp tekrar o soruya bakabilirsin. Sınav esnasında yaşanabilecek hiçbir olumsuz durumun seni etkilemesine izin vermemeli ve başarının en büyük anahtarının “öz güven” olduğunu bilmelisin.

Unutma; çok çalıştın ve başaracaksın!

Pandemi döneminde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen uzaktan eğitim faaliyetlerinin, dünyanın önde gelen ülkelerine dahi örnek olduğunu belirten Eğitim Uzmanları, öğrencilerin eğitimden geri kaldıkları endişesi taşımamalarını ve öz güvenli bir şekilde sınava girmelerini tavsiye etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete