HALKIN SESİ

AYGÜL MÜFTÜLÜK CAMİSİNİ TANIYORUZ

Ramazan Ay’ı nedeniyle başlattığımız “Camilerimiz ve İmamlarımız” adlı köşemiz için Aygül Müftülük Sitesi Camisini ziyaret ettik.

AYGÜL MÜFTÜLÜK CAMİSİNİ TANIYORUZ
18-06-2015 20:20
Google News

1000 KİŞİ KAPASİTELİ

1996 yılında ibadete açılan camimiz, geniş avlusu ile içimizi açıyor. 1000 metrekareli camimiz, 1000 kişilik kapasiteli ve 2 katlıdır.

1 İMAM VE 1 MÜEZZİNİ BULUNUYOR

Belde Mahallesi Müftülük Sitesi yanında bulunan Aygül Müftülük Sitesi Camisinin 1 imam ve 1 müezzini bulunmaktadır.

18 YILLIK İMAM

Aygül Müftülük Sitesi Camisinin İmamı Abdulvahap Bora, 18 yıldır imamlık yapıyor. 4 senedir Aydın Müftülük Camisi’nde görev yaptığını açıklayan Bora, Ramazan Ay’ına özel bilgileri bizimle paylaşıyor.

BATMAN, İBADETİNİ YERİNE GETİREN BİR ŞEHİR

BORA: Batman, ibadetini yerine getiren bir şehirdir. Özellikle Cuma günleri camii içerisi ve avlusunda yer kalmıyor. Cami’ye gelen genç ve çocuklar oluyor bu da bizi sevindiriyor. Sadece Cuma günleri değil her vakitte Batman’ın camileri dolduruyor. Ramazan Ay’ının gelmesiyle beraber özellikle teravih namazlarına çok büyük rağbet var. Çocuk, genç, yaşlı demeden herkes teravihlere katılıyor. Teravih namazlarına sadece erkekler değil kadınlar da katılıyor.

GENÇLERİMİZİ CAMİDE GÖRMEK İSTERİZ

BORA: Batman, ibadetini yerine getiren bir şehir fakat gençlerimizi ve küçük yavrularımızı da ön saflarda görmek isteriz. Camiye gelen küçük yavrularımızı camilerden kovmayalım, onlara gönül açalım.

BU AY, SEFERBERLİK AYIDIR

BORA: Ramazan Ay’ının büyük bir önemi vardır. Bu ayda fiziken, ruhen ve kalben insana faydası olan orucu Allahü Teala bize farz kılmıştır. Ramazan’a girince cennet kapısı açılır, cehennem kapıları kapatılır. Bu ay herkes kendi muhasebesini yapsın. Geçen ay ve geçmiş ömrümde nasıl geçti, bunun muhasebesi yapılır. İnşallah ben bunu telafi ederim, bir daha hata ve günahları işlemem diyerek tövbe edilir. Allah’a tövbe edip, bol bol ibadet yapılır, teravih namazları kılınır ve Kur’an okunur. Mukabeleye katılır. Bu ay gerçekten seferberlik ayıdır.

Herkes nasıl savaşta seferber oluyorsa, bu ayda da insanlar seferber olurlar.  Bu ayı ibadetle geçirirler. Biz de bu şekilde gerçek manada Ramazan Ayının hürmetine layık olmaya çalışacağız ve çalışıyoruz inşallah.

BU AYDA KAZALARINIZI YERİNE GETİRİN

BORA: Ramazan Ay’ında kazası olanlar bir borç gibidir. Allah’a karşı kazası varsa bu kazaları yerine getirir. Ramazan Ayı geldi. Bizim insanlar her şey ona sıkıştırıyor. Oruç, namaz kazası varsa onu Ramazan Ayında yerine getirirler. Bu ay bol bol kazalarını kılsınlar ve Kur’an okusunlar. Hatim yapalım, ölülerimize dua edelim. Zaten mukabele her camide yapılıyor.

DAMLA, ORUCU BOZMAZ

BORA: Oruç, demek yemekten, içmekten alıkoymak demektir. Yemek içmek orucu bozar. Bazen sorular geliyor, göz damlası, burun damlası orucu bozmaz. Bunlar vitamini olmadığı için ağızdan dışarıya çıkıyor, iğne de aynı şekilde.

SON OLARAK NE SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

BORA: Ramazan Ayı, merhamet ayıdır. Bol bol sadaka verelim. Hiç kimseye ve bir karıncaya dahi zarar vermemeliyiz. Fitne fesada yer vermemeliyiz. İşte biliyorsunuz fakir fukaralar çoktur. Zenginler elinden geleni yapsınlar, onların aç susuz bırakılmaması lazım, herkes kendi mahallerindeki yoksula sahip çıkmalıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete