SİYASET

Aylin Nazlıaka’dan kadın muhtara ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Batman ziyareti sırasında kentin kadın muhtarı Fatma Türkan’ı ziyaret etti.

Aylin Nazlıaka’dan kadın muhtara ziyaret
30-10-2022 17:07
Google News

CHP İl Başkanlığının daveti üzerine Batman’a gelen CHP ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Sağlık Mahallesi Muhtarı Fatma Türkan’ı ziyaret etti.

50 BİN 217 MUHTARDAN YÜZDE 2’Sİ KADIN

Mahallede kadın muhtardan sora yaşanan gelişmeleri inceleyen Nazlıaka, kadın muhtar sayısının yurt genelinde artması gerektiğini belirtirken “Kadınların seçme ve seçilme hakkına sahip olmasının üzerinden 89 yıl geçmesine rağmen, eşitlik adına kat edilmesi gereken çok mesafe var. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerin sonuçlarına göre, Türkiye’de toplam 50.217 muhtarın seçildiğini, bu muhtarların sadece yüzde 2’si kadınlardan oluşuyor. Oysaki biz kadınlar, muhtarlığın demokrasinin temel taşı olduğunu çok iyi biliyoruz. Hangi evin tenceresinde et, hangisinde dert pişer, en iyi muhtarlarımız bilir. Kimin düğünü, kimin cenazesi var, en iyi muhtarlarımız bilir. Kimin işsiz çocuğu, kimin borcu var, en iyi muhtarlarımız bilir. Şu bir gerçek ki kadın muhtarların kapısı, mahalle sakinleri tarafından daha rahat çalınıyor. Sorunlar, kadın duyarlılığı ve yaratıcılığıyla daha kolay çözülüyor. Buna rağmen kadınlar, pek çok alanda olduğu gibi muhtarlıkta da eşit temsil edilmiyor. Kadınların eşit temsil hakkına erişmesi için, öncelikle ülkeyi yönetenleri değiştirmeliyiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?