GÜNDEM

“AYRIM YAPMADAN HİZMET YAPIYORUZ”

Batman İl Genel Meclis Başkanı ve Petrolspor Başkanı Abdulvahap Akbaş, kentte yürütülen hizmetlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

“AYRIM YAPMADAN HİZMET YAPIYORUZ”
13-04-2020 20:12
Google News


Batman’da 3 bin km’lik yol ağında 286 köy ve 284 mezraya hizmet veren İl Özel İdare ve İl Genel Meclisinin çalışmalarından bahseden Akbaş “Batman, idareci yönünden çok şanslı bir şehir. Gerek Sayın Valimiz Hulusi Şahin, Emniyet Müdürümüz, Milletvekilimiz, İl Başkanımız, kurum müdürlerimiz ve Sağlık Müdürümüz, müthiş bir birliktelik içinde Batman’a hizmet etme gayretinde. Bu birliktelik halka olumlu yansıyor. Şehir hizmet görüyor.  İl Özel İdaresinde deneyimli bir ekip var. İç Anadolu’da bile bu kadar köy yolu asfalt olan il yoktur. Batman’daki yol ağında 1500 km yol asfaltlanmış durumdadır” dedi. 

MUHTARLARIMIZLA DİYALOG HALİNDEYİZ

Batman’da tüm kurumların korona virüsle mücadelede üzerine düşeni yaptığını belirten Akbaş “İlk günden Sayın Valimizin toplantısı ile birlikte hem köy muhtarları hem de köydeki vatandaşlara bu durumu anlatmanın gayreti içindeyiz. Köyden dışarı çıkmamaları ve misafirliklere gidilmemesi konusunda muhtarlarımızla sürekli diyalog halindeyiz” dedi.

ÖZEL İDARE, ACİL DURUMLARDA BİLE ÇALIŞIYOR

Özel İdare’nin, zorlu süreçlerde dahi Sason, Kozluk ve Gercüş’teki heyelanlara müdahale ettiğini belirten Akbaş, yeni Hasankeyf Yerleşkesindeki çalışmalara da değinerek “Tüm kurumlar bir koordinasyon içinde, ekip ruhuyla Batman’a hizmet ediyor. Barajdan dolayı boşaltılan 8 köye yeni yer yapılıyor. Yeni Hasankeyf’e büyük yatırımlar yapılacak. İlk kez bizim kararımızla yeni Hasankeyf’te köyler için şantiye oluşturduk. Bütçemizin büyük bölümünü iş makinelerine ayırdık. Her sene makine parkını yeniliyoruz” dedi. 

KÖYLERE HİZMETTE AYIRIM YAPMIYORUZ

Akbaş, hizmetlerin herkese eşit gittiğini belirtirken “meclis üyeleri arasında hiçbir ayrım yapmadan, eşit şekilde hizmet taleplerine olumlu bakıyoruz. Hangi köyün acil bir sorunu varsa derhal çözülüyor. Köylerin, yol, su ve kanalizasyon sorunlarını aştık. Hiç birine ayrım yapmıyoruz. Değerli Milletvekilimiz Ziver Özdemir’le sürekli diyalog halindeyiz. Sorunların çözümü için Ankara’da yoğun bir çabası var. Gençlik Spor Bakanlığından bu yıl halı saha ve havuz sözü aldık. Bakanlıktan temin ettiğimiz seyyar yüzme havuzla inşallah 50 bin çocuğumuza yüzme kursu vereceğiz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete