GÜNDEM

“Ayrımcılık değil, itibar istiyoruz”

14 Nisan Günü adliye binası içerisinde avukat Orhan Alphan’ın polis tarafından darp edildiği olay, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan tarafından da eleştirildi.

“Ayrımcılık değil, itibar istiyoruz”
25-04-2022 16:14
BATMAN
Google News

AYRIMCILIK DEĞİL, İTİBAR İSTİYORUZ

Batman’a gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Batman Adliye önünde Baro Başkanı Erkan Şenses ve Baro Üyeleriyle birlikte basın açıklaması yaparak, polisin avukat Orhan Alphan’a yönelik saldırısını kınadı. Sağkan “Hiç kimseden ayrıcalık talebimiz yok. Biz ülkede savunmaya gereken itibarın gösterilmesini istiyoruz. Avukata dönük şiddet sadece avukata dönük şiddet değil, yurttaşın savunma hakkının susturulmasıdır. Avukata dönük olumsuz her türlü hareket, en savunmasız durumda bulunan ülkemizdeki yurttaşlarımızın en temel hakkı olan savunma hakkına dönük bir müdahaledir” dedi.

SESSİZLİK, KABUL EDİLEMEZ

Basın açıklamasını okuyan Batman Barosu Başkanı Av. Erkan Şenses, idari ve yargısal makamlara seslenerek “En basit suçlarda dahi gözaltı ve tutuklama tedbirlerine bas vurmaktan çekinmeyen yargı makamlarının görevi başındaki bir avukata yönelik şiddete sessiz kaldığı görüntüsü veren karar kabul edilemez” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete